TELEKOM

Selger iPhone i egne butikker og på nett

Netcom vil gi morgenfugler ett forsprang, og starter salget av iPhone 06:00 på fredag morgen.

Morgenfugler kan gå i butikken og kjøpe 3G-iPhone fra 06:00 på frerdag morgen.
Morgenfugler kan gå i butikken og kjøpe 3G-iPhone fra 06:00 på frerdag morgen.
9. juli 2008 - 10:03

Fredag 11. juli kommer versjon 2 av iPhone i salg i Norge og i resten av verden.

Her hjemme er det Netcom som har fått eneretten, etter at moderselskapet TeliaSonera dro i land en internasjonal avtale med Apple.

Det hender at noen produkter får mye oppmerksomhet fra kunder som "bare må ha det", men sjelden har et produkt vært så etterlengtet som Apples iPhone.

I USA har noen allerede ligget i kø og ventet noen dager før åpningen, og her i Norge gikk over 10.000 nordmenn til anskaffelse av den første utgaven, selv om den offisielt ikke var tilgjengelig i det norske markedet, og selv om man måtte gjøre et hack med mobilen for å åpne den.

- Vi har opplevd et utrolig engasjement siden vi lanserte at NetCom tar iPhone 3G til Norge. Trafikken på netcom.no har gått i taket, over 20.000 nordmenn har bedt om å motta nyhetsbrev om lanseringen og det blogges hyppig om både telefon og abonnementsløsninger. Dette er helt klart noe Norge har ventet lenge på, og vi er både glad og spent for å åpne for salg førstkommende fredag, sier kommunikasjonssjef Øyvind Vederhus i Netcom.

Den nye iPhone-mobilen slippes i 22 land samtidig, og det forventes derfor at det vil være begrenset tilgang. Netcom har tatt konsekvensen av dette, og begrenset salget til privatkunder og noen utvalgte eksisterende bedriftskunder.

- Interessen kan nok være større enn tilgjengeligheten de første dagene, men vi får fortløpende forsendinger fra Apple. Vårt felles mål er at alle som ønsker å kjøpe iPhone 3G skal få muligheten til det, men det kan nok lønne seg å være tidlig ute hvis du ønsker å være blant de aller første, sier Vederhus.

Med tidlig ute mener han 06:00 på fredag morgen. Da åpner salget i Telebutikkens butikk på Byporten i Oslo.

Netcom har også begrenset hvilke butikker som får selge iPhone. I første omgang er det bare utvalgte butikker i Telebutikken-kjeden, og det har sin naturlige forklaring.

- Netcom eier hele Telebutikken-kjeden, sier Vederhus til digi.no.

I tillegg vil iPhone kunne bestilles fra Netcoms hjemmesider. Vederhus forteller at de som bestiller på nettet vil få sin telefon innen 24 timer, men at det kan ta litt lengre tid i helgen.

Netcom, og også så og si alle andre mobiloperatører i andre land, har fått kraftig kritikk for sine priser på iPhone og tilhørende abonnement.

Spesielt vekket det stor irritasjon over at det ikke var et abonnement med fri datatrafikk til en månedlig fastpris. I Norge endte det med at Netcom tilbød et ekstra abonnement for dette, samt at de satte et tak for hvor stor regning kundene kunne få hver måned på de andre abonnementene.

Her er butikkene som selger iPhone på lanseringsdagen. Med unntak av butikken på Byporten i Oslo, så åpner de andre til vanlig tid.

  • Oslo: Telebutikken Byporten
  • Oslo: Telebutikken Oslo City
  • Bergen: Telebutikken Galleriet
  • Drammen: Telebutikken Magasinet
  • Skien: Telebutikken Herkules
  • Trondheim: Telebutikken Trondheim Torg
  • Trondheim: Telebutikken Solsiden
  • Tønsberg: Telebutikken Farmanstredet
  • Tromsø: Telebutikken Nerstranda
  • Fredrikstad: Telebutikken Torvbyen
  • Bodø: Telebutikken Glasshuset
  • Kristiansand: Telebutikken Sørlandssenteret
  • Sandvika: Telebutikken Sandvika
  • Ålesund: Telebutikken Amfi Moa Øst
  • Sandnes/Stavanger: Telebutikken Kvadrat

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.