RESULTATERFINANS

Selger IT over nettet så det spruter

IT-bransjen sliter og nettbutikkene legges ned, men Norkom/Komplett har åpenbart funnet en magisk formel og opplever rakettvekst.

9. nov. 2001 - 09:10

Norkom er kjerringa som kommer seg frem mot ikke èn, men to strømmer. Selskapet som selger IT-utstyr primært over Internett gjennom nettstedet Komplett.no, la i dag frem tall som viser et salg på 226 millioner kroner og et resultat før skatt på 13,3 millioner kroner. Dette er en vekst på henholdsvis 64 og 71 prosent sammenlignet med tredje kvartal i fjor.

Norkom-sjef Eric Sandtrø kan virkelig tromme seg på brystet. Mens Internett-bransjen sliter og PC-salget faller, har han lykkes på begge fronter. Av et salg på 226 millioner kroner stammer 142 millioner kroner fra salg over nettet.

Og dette er det rene Internett-salget der ordren er gitt over Internett. I tillegg - påpeker mange - gir Internett ytterligere salg fordi kunder blar og velger varer, skriver ut bestillingen og ringer eller fakser den inn senere. Dette skyldes at mange kunder må få godkjennelser på innkjøp eller vil tenke seg om litt til.

Totalt hadde Norkom 1.535.077 besøk på sin nettbutikk i tredje kvartal.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.