Selger kabel-tv for å glede EU-kommisjonen

Både Telenor og Telia er villige til å selge kabel-TV virksomheten for å få EU-kommisjonens aksept for en fusjon mellom de to selskapene.

Både Telenor og Telia er villige til å selge kabel-TV virksomheten for å få EU-kommisjonens aksept for en fusjon mellom de to selskapene.

I tillegg til kabel-TV selskapene i Norge og Sverige er de to selskapene innstilt på å åpne telenettene for sine konkurrenter og selge sine overlappende virksomheter i Norge, Sverige og andre markeder.

I et brev som går til EU-kommisjonen i dag vil de to selskapene akseptere EU-kommisjonens krav til hva selskapene må foreta seg for at fusjonen skal kunne godkjennes.

Derfor tror konsernsjef i Telenor og i det nye fusjonerte teleselskapet, Tormod Hermansen, at kommisjonen ikke trenger hele tiden fram til 19. oktober før en fusjon kan godkjennes.

På en pressekonferanse torsdag, sa Hermansen at han håpet at en avklaring fra kommisjonen kom tidligere enn det som fram til nå er antydet.

Den svenske regjeringen bestemte seg helt inn til det siste med hva en var villige til å gi for å få en EU-aksept for en fusjon, mend telenor hadde innhentet sine godkjennelser i sommer. Ifølge Hermansen var dette noe av årsaken til at prosessen har tatt litt lengere tid enn først planlagt.

Overfor digi.no ville Hermansen ikke gi detaljer i hva de to teleselskapene eller eierne hadde vært villige til å gi i forbindelse med å gi telekonkurrenter tilgang til de to selskapenes telenett. Han sa at eierne har gitt en fullmakt til selskapene som de arbeider videre med overfor EU-kommisjonen.

Til toppen