Selger kundene uten å snakke med kundene

Salget av ASP-virksomheten i Customax til Telecomputing kom brått på. Kundene og partnere går nå i tenkeboksen for å se hvordan de skal takle dette videre.

Customax sitt salg av ASP-virksomheten kan vise seg å være gjort uten ryggdekning fra de aktuelle kundene og partnere.

- Dette ante vi ikke noe som, sier IT-ansvarlig Kari Christiansen i selskapet Durapart AS i Arendal til digitoday.no.

Selskapet inngikk i fjor en avtale om å legge IT-driften over på en ASP-løsning. Kontrakten ble den gang oppgitt til å ha en verdi på 6,9 millioner kroner over en femårs periode.

Etter det Aksjeforum erfarer skulle omleggingen skje fra torsdag denne uken. Selskapet sitter nå i møte for å finne ut hvordan de skal takle situasjonen. Ett av ankepunktene vil blant annet være hvorvidt Telecomputing kan tilby den samme kompetansen på Concorde-systemet.

- Hvorvidt dette er positivt eller negativt for selskapet må vi først diskutere internt. Deretter vil vi måtte snakke med Customax i Oslo. Vi er bedt om å komme inn på et møte i Oslo i morgen, opplyser Christiansen.
Heller ikke andre partnere har vært informert om at de snart må forholde seg til Telecomputing.

- Vi har ikke fått noe informasjon om dette tidligere, sier Anders Meyer, daglig leder i Brikken A/S, til digitoday. Det kom derfor overraskende, selv om det for oss ikke er dramatisk.

Brikken inngikk så sent som i mars avtale om at selskapet skulle bruke Customax som eventuell ASP-leverandør for sine rundt 150 kunder. I tillegg skulle selskapet fungere som et kompetansesenter på Visma-produkter for Customax.

- Vi har ingen løpende gjensidige forpliktelser overfor Customax, så vi velger nå å avvente situasjonen. Vi har snakket med Telecomputing før, og det kan vi gjøre igjen, sier Meyer.

Heller ikke selskapet ViaNett oppfatter situasjonen som dramatisk. Selskapet har en avtale med Customax om levering av e-handelsapplikasjonen ViaNett.

- I utgangspunktet fortsetter samarbeidet med Customax, men det går neppe lang tid før vi også får kontakt med Telecomputing, sier Lars Helland, daglig leder i ViaNett, til digitoday.

Helland mener børsmeldingen fra Customax og Telecomputing vedrørende overføring av rammeavtaler, innebærer at alle parter er interessert i å få til et samarbeide.

- Vi har ikke helt oversikt over hvilke andre partnere Telecomputing har, men vi velger å se denne nye situasjonen som en spennende mulighet for oss. Vi har også andre applikasjoner som vi tror kan være av interesse for Telecomputing, avslutter Helland.

Til toppen