Selger lister over «e-tullinger»

Svarer du på «bli rik fort» e-post havner du på en liste som selges videre merket « svindelmateriale klasse 1».

Svarer du på «bli rik fort» e-post havner du på en liste som selges videre merket « svindelmateriale klasse 1».

Det britiske konkurransetilsynet Office of Fair Trading (OFT) har gått ut med en advarsel om at folk som har latt seg lure av internettsvindel en gang, lett kan bli mål for svindlerne igjen, melder nettstedet Vnunt.com. Det sirkuleres nemlig lister over folk som allerede har latt seg lure, og det betales godt for opplysningene. OFT opplyser at de har sett slike lister på flere sider.

Det minner ikke så rent lite om interessen for å kjøpe medlemslisten til pyramideselskapet T5PC her hjemme. Folk er villige til å betale for kontaktinformasjon til folk som har gått på limpinnen før, og som sannsynligvis vil gjøre det igjen.

Ifølge OFT er det ofte godt organiserte kriminelle gjenger som står bak svindelen, og de bruker svært utspekulerte metoder. Denne advarselen er en del av en kampanje for å opplyse om svindelen og gjøre folk i stand til å gjenkjenne svindelforsøk.

Svindlerne tar gjerne kontakt på telefon, e-post eller vanlig post og tilbyr raske store penger for lite innsats, eller påstår at svindelofferet har vunnet i en konkurranse. Men før pengene kan innkasseres må mottakeren gjerne betale et depositum for å dekke administrasjonskostnader, skatter eller andre ting legitime foretak ikke ville krevet. Svindel koster årlig britiske konsumenter 1 milliard britiske pund, hevder OFT.

Til toppen