Selger mislykkede julegaver på nettet

iPod og Playstation er typiske julegaver som selges om igjen på nettsteder.

iPod og Playstation er typiske julegaver som selges om igjen på nettsteder.

Nordmenn har det meste, og det blir stadig mer vanskelig å gi den riktige gaven. I år julehandlet vi for tilsammen svimlende 44,4 milliarder kroner. Mange har åpenbart ikke blitt spesielt glad for gaven de fikk, og vil bytte dem ut mot penger. Det viser salgstallene fra nettsteder og auksjonssteder som Finn.no og QXL.

Ifølge Aftenposten har Finn.no i år hatt en vekst på 33 prosent målt mot samme periode i fjor. Fra 24. desember og til og med i går ble det lagt ut rundt 3.300 annonser fra privatpersoner på Finn-torget.

Markedssjef Nina Sandvold Brekke for Finn-torget sier til Aftenposten at det går mye i teknologi, men også smykker og klær legges ut for salg.

Markedsplassen QXL har siden 1. juledag fått inn mange nye produkter, og i går ettermiddag rundet de 100.000 auksjoner og annonser. Bak hver auksjon kan det enten være en vare eller flere produkter som selges samlet på Internett.

Butikker med salg av radio, fjernsyn, DVD-spillere og tilbehør omsetter over dobbelt så mye i desember som resten av året. Omsetningen vil antakelig ende opp i 3,7 milliarder kroner.

Til toppen