Selger mobiler i bøtter og spann

Finanskrisen ser ikke ut til å påvirke salget.

Selger mobiler i bøtter og spann

Til tross for finanskrise og usikre tider kjøper nordmenn mobiltelefoner i store mengder. Stiftelsen Elektronikkbransjen mener at det kan gå mot rekordomsetning.

I en pressemelding forteller stiftelsen at det ble solgt 11 prosent flere mobiltelefoner fra januar til mai i år enn i samme periode i fjor. I hele fjor ble det solgt 2,28 millioner mobiltelefoner i Norge, men i prognosen Elektronikkbransjen laget i januar i år ble det spådd en nedgang til 2,1 millioner solgte enheter i 2009.

– I stedet for nedgang, viser salgsutviklingen hittil at vi kan komme opp i nærmere 2,5 millioner telefoner. Det vil i så fall være rekord. Den høyeste årsomsetningen hittil hadde vi i 2005 med 2,35 millioner telefoner, sier Erik Andersen, informasjonssjef i Elektronikkbransjen.

Stadig flere velger modeller som kan brukes til mer enn bare å ringe og sende meldinger. 58 prosent av de solgte mobilene til nå i år har støttet 3G/UMTS. 88 prosent av mobilene har kamera, og 54 prosent anses av bransjen for å være musikktelefoner.

Ifølge Andersen er berøringsskjerm, bedre kommunikasjonsmuligeter via Internett og mer avansert navigasjonsfunksjonalitet ting som nå etterspørres i større grad enn tidligere.

Navigasjonsmulighetene inkluderer nå ikke bare kart, men også oversiktsbilder, avansert grafikk og mer informasjon om stedene på kartet.

Les mer om: