JUSS OG SAMFUNN

Selger "Napster-boks" for TV-sendinger

Amerikanske Sonicblue har lansert en "Napster"-boks for TV-sendinger. Dropp reklamen og del ferske episoder av "Friends", lover selskapet.

30. nov. 2001 - 10:10


ABC, CBSNBCSonicblue IncorporatedReplayTV 4000


ReplayTV 4000 har nemlig innebygget programvare som oppdager reklame og stopper opptaket. Du kan også spole og hoppe fremover i 30-sekunders steg. Men den største nyheten er trolig at maskinen kan kobles til Internett-linjer og dele ut de innspilte videofilene som ligger på harddisken.

Selskapet beskriver ikke i detalj hvordan dette skal foregå på sine nettsider. Men det er to muligheter: Maskinen har Ethernet-utgang (10/100 Mbit) og en modemutgang. Trolig vil det være enklest å kopiere videofilene frem og tilbake til en PC som er knyttet til en bredbåndslinje.

I et forsøk på å skaffe seg en bedre juridisk posisjon, har Sonicblue lagt inn en sperre som begrenser delingen med 15 andre brukere.

Foreløpig finnes ReplayTV 4000 bare for den amerikanske NTSC-TV-standarden. Maskinen koster fra 700 til 2.000 dollar, avhengig av størrelsen på harddisken som kan ta opp 40-320 timers video. Selskapet har foreløpig ikke sagt noe om en eventuell PAL-versjon for Europa.

En amerikansk analytiker sier til Reuters at han tror TV-selskapene ikke vil vinne en sak mot Sonicblue, men en langvarig rettssak er dyrt og kan presse selskapet til forlik.
Klikk her får å lese mer om de tekniske spesifikasjonene og se bilder av boksens bakside og innside.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.