RESULTATERFINANS

Selger Norges største IT-avdeling

Etter flere års nøling skal Hydro-sjef Eivind Reiten nå selge Norges største IT-avdeling.

Hydro IS Partner er Hydros heleide datterselskap. De har 920 ansatte, hvis man tar med 280 som er innleid på heltid. Selskapet omsatte for 1,4 milliarder kroner i 2006, og er således et av Norges største IT-selskaper.

    Les også:

Det har vært spekulert i om Hydro ville selge selskapet i mange år, og nå bekrefter selskapet at beslutningen om å selge er tatt.

- Vi ønsker å finne en god strukturell løsning for Hydro IS Partner. Det vil si at vi ønsker nye eiere, sier Ivar Arne Børset, administrerende direktør i Hydro IS Partner, til Dagens Næringsliv.

Alle aksjene i Hydro IS Partner overføres til StatoilHydro før salgsprosessen starter. Med StatoilHydro som eier har selskapet et solid selskap i ryggen, men Hydro IS Partner ser helst at de har en eier som jobber med IT.

- For å ha handlingsrom i forhold til nye markeder og nye kunder ser vi at det å være eid av selskaper som driver med andre ting enn Hydro IS Partner ikke er optimalt, sier Børset, til Dagens Næringsliv.

Hydro IS har ikke så mange kunder. Statoil har allerede inngått en milliardavtale med IBM, før fusjonen, og Gjødselsdivisjonen Yara er skilt ut fra Hydro. Det blir derfor viktig for Hydro IS å skaffe nye kunder, og det forventes å bli enklere med et større IT-selskap i ryggen.

Det er ikke bestemt om StatoilHydro skal beholde en eierandel i selskapet, eller om selskapet skal selges i sin helhet.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.