Selger norske iPhones i Sverige

«Vi liker ikke monopol» er begrunnelsen for parallellimporten fra Tele2-eide Datametrix.

Selger norske iPhones i Sverige

«Vi liker ikke monopol» er begrunnelsen for parallellimporten fra Tele2-eide Datametrix.

Norge og Sverige er blant landene der Apple har valgt en modell der bare ett selskap får lov til å selge selskapets iPhone.

I vårt naboland er det Teliasonera som har skrevet eksklusiv avtale om å tilby den populære telefonen, slik deres datterselskap Netcom gjør i Norge.

Svenske Datametrix, et datterselskap av Tele2 har nå begynt å selge egen-importerte iPhone 3G-telefoner uten abonnement og operatørsperre. Parallellimporten skjer uten godkjennelse fra Apple.

Telefonen kjøpes inn i Norge opplyser selskapets sjef Johan Hellström ifølge svenske Idg.se.

- Våre kunder har etterspurt dette. Vi liker ikke monopol, så vi vil utfordre det, sier han.

På spørsmål om hva Apple synes om dette svarer han at de ikke har spurt. Han opplyser videre at de har sjekket med sine egne jurister, og de sier at dette er greit.

Telefonene er lagt ut for salg i selskapets nettbutikk, der utgaven med 16 gigabyte lagringsplass koster 8478 svenske kroner inkludert moms.

Det er uklart hvor mange telefoner Datametrix har klart å hente inn på egen hånd, og den første ladningen skal ha blitt revet bort. I skrivende stund er beholdningen er tom ifølge nettbutikken.

- Vi jobber med å få tak i flere, men det beror litt på hvor kalde føtter våre leverandører får, sier Hellström til det svenske nettstedet.

    Les også:

Til toppen