Selger ny PC for 2400 kroner

Stadig flere amerikanske selskaper tilbyr gratis eller sterkt subsidierte PC-er. Foreløpig siste tilbud er fra Microworkz som tilbyr en pc med et års internett-tilgang for 2400 kroner.

Stadig flere amerikanske selskaper tilbyr gratis eller sterkt subsidierte PC-er. Foreløpig siste tilbud er fra Microworkz som tilbyr en pc med et års internett-tilgang for 2400 kroner.

Om ikke så lenge kan du kanskje få din neste hjemme-PC gratis eller slippe unna med 4-5000 hvis trendene fra det amerikanske PC-markedet brer seg til Norge. I USA faller PC-prisene fortsatt som en sten, noe som over tid vil bre seg til Norge.

I løpet av fjoråret falt pc-prisene dramatisk, særlig i USA der salget av hjemme-maskiner til under 1000 dollar har skapt en ny bransje. Og prisene fallere videre nedover etterhvert som leverandørene har fått i gang produksjonene av billigere komponenter. I USA snakker man nå om 500 dollars-markedet.

Foreløpig siste tilbud til dem som synes 10-15000 kroner er for dyrt for en avansert skrivemaskin kommer fra nystartede Microworkz. Selskapet har sammen med prosessor-leverandøren Cyrix og internett-leverandørene Earthlink satt sammen en pc som med et års internett-abonnement koster 2400 kroner, skriver amerikanske medier.

Prisen inkluderer riktignok ikke skjerm, men gir kundene en moderne pc med en 300 MHz Pentium-aktig prosessor, 32 MB minne og en 3,2 GB harddisk. Med på kjøpet får du med Corels Wordperfect-programsamling. Dermed får du en pc til under prisen for WebTVs internett-på-tv-boks, påpeker nyhetstjenesten Cnet.

Microworkz-kunder må hverken oppgi personlig informasjon eller se på ekstra reklame. Selskapet forteller at den lave prisen skyldes billige komponenter og subsidier fra partnerne. Håpet deres er å få oppmerksomhet og forlenge internett-kontraktene med kundene.

- Man kan få pcer uten skjerm i Danmark til 3000 kroner, men salget går tregt, sier pc-analytiker Anders Elbak i IDC til digi.no. Skandinaviske kunder prioritere foreløpig å kjøpe raskere og bedre utstyrte maskiner. I desember lå den norske snittpris for en pc med skjerm på 14000 kroner, et fall på 14 prosent siden slutten av 1997, forteller han.

Tidligere i år har blant annet Free.PC i California begynt å gi vekk moderne Compaq-maskiner mot at brukeren oppgir en del informasjon og ser på reklame når de surfer på internett.

I tillegg til Microworkz og Free.PC solgte California-selskapet eMachines over 200.000 pcer til 500 dollar i løpet av fjerde kvartal i fjor. I følge ryktene planlegger også eMachines å lansere en 299-dollars pc i nær fremtid.

Til toppen