Selger outsourcet informasjon

Er outsourcing til India risikabelt? En australsk TV-kanal har avslørt salget av sensitiv informasjon.

Er outsourcing til India risikabelt? En australsk TV-kanal har avslørt salget av sensitiv informasjon.

Det har blitt en klar trend blant IT-selskaper i Norge å sette ut tjenester til lavkostland, alt fra enkle driftsoppgaver til utviklingsoppdrag.

For India har outsourcing blitt en av de viktigste inntektskildene.

    Les også:

Men en rekke talspersoner i IT-bransjen har til digi.no uttrykt skepsis over mangel på nærhet, tilhørighet og lojalitet til selskapet, språkbarrierer og kulturkræsj ved å sette ut tjenestene.

Denne skepsis blir bekreftet av australsk fjernsyn denne uken som avdekker at det skal være svært enkelt å kjøpe sensitive personopplysninger fra India.

Journalistene i det australske fjernsynsprogrammet ble tilbudt passnumre, kredittkortnumre, bankkortkoder og andre sensitive oppysninger på mange tusen australske statsborgere, skriver Dagens Næringsliv.

Det skal være organiserte mafiagrupper som står bak, ifølge dokumentarprogrammet. Mafiaen har infiltrert indiske selskaper som har spesialisert seg på å utføre oppdrag på vegne av internasjonale kunder.

Målet er å kjøpe informasjon som kan sikre identitet til andre mennesker.

Nå frykter indiske myndigheter å miste en av de viktigste bærebjelkene for økonomisk vekst. India har nå strammet inn kraftig på regelverket med strafferammer for dem som selger slike data.

Til toppen