ANALYSER

– Selger over 30 millioner iPhone i fjerde kvartal

Mens millioner har gitt Android-enheter som julegave.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
28. des. 2011 - 08:58

Selv om iPhone ifølge visse rapporter taper markedsandeler i en del europeiske land, selger Apple flere eksemplarer enn noensinne. Det mener analyseselskapet Susquehanna, som siteres av CNET News.

Jeffrey Fidacaro, en analytiker i Susquehanna opplyser i et investornotat at Apple ventes levere så mye som 30,3 millioner eksemplarer av iPhone dette kvartalet og 111,4 millioner eksemplarer i hele regnskapsåret 2012, som startet i oktober. Tidligere har Susquehanna estimert at leveransen vil være på 104,4 millioner.

Bakgrunnen for oppjusteringen er fortsatt tung etterspørsel etter iPhone 4S, samt rapporter om at visse hindre i forsyningskjeden har blitt fjernet. Foxconn planlegger å doble selskapets produksjonskapasitet for iPhone fra dagens 200 000 til 400 000 per dag.

Susquehanna venter forøvrig at Apple vil avduke iPhone 5 omkring juni neste år.

Analyseselskapet Localytics kom i går med en rapport som forteller om kraftig vekst i antallet Android- og iOS-enheter som ble aktivert den 25. og 26. desember. Dette tyder på at slike enheter har vært populære julegaver i de landene hvor innbyggerne i stor grad feirer jul.

Vekst i aktiveringene av iOS og Android på første og andre juledag 2011, sammenlignet med gjennomsnittet i de tre første ukene av desember. <i>Bilde: Localytics</i>
Vekst i aktiveringene av iOS og Android på første og andre juledag 2011, sammenlignet med gjennomsnittet i de tre første ukene av desember. Bilde: Localytics

Helt konkret ble det aktivert 3,7 millioner nye Android-enheter i løpet av den 24. og den 25. desember. Dette fortalte Android-sjef i Google, Andy Rubin, onsdag morgen. I det siste har tallet vært på omtrent 700 000 daglige aktiveringer.

Android-veksten har vært særlig god for Samsung, som ifølge Reuters regner med å selge 15 prosent flere mobiltelefoner enn i år. Dette inkluderer riktignok også mobiler basert på andre plattformer enn Android, inkludert Bade og Windows Phone.

Dersom Samsung lykkes med dette, vil selskapet selge 374 millioner mobiltelefoner neste år. I år venter selskapet å selge 325 millioner.

Dermed rykker Samsung stadig nærmere Nokia, som stadig er verdens største leverandør av mobiltelefoner. Men mens Samsung stadig øker salgstallene, nedjusterer Nokia sine tall. Ifølge Korea Economic Daily, som Reuters siterer, venter Nokia at selskapet vil levere 399 millioner mobiler i 2012, en nedgang på 5 prosent sammenlignet med 2011.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
På trappene til internasjonal suksess
På trappene til internasjonal suksess

Ser man på smartmobilmarkedet alene, er Samsung allerede klart størst. Det ventes at selskapet vil presentere en etterfølger til den populære Galaxy S2-modellen under Mobile World Congress (MWC) 2012 i februar. Den vil trolig komme i salg i andre kvartal av 2012.

Hvordan salget at Nokias Windows Phone-baserte toppmodell, Lumia 800, egentlig går, er foreløpig uklart. Den er så langt bare lansert i fem land. Men i en meningsmåling gjort av analytikeren Alexander Peterc i Exane BNP Paribassaid blant personer med planer om å kjøpe en smartmobil innen 30 dager, sa bare 2,2 prosent at de ville velge Lumio 800.

Basert på dette skal Peterc ha redusert sine egne prognoser for salget av Nokia-mobilen i fjerde kvartal fra 2 millioner til 800 000.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.