TELEKOM

Selger over 300 millioner i år

Samsungs mobiltelefoner går unna.

Samsungs flaggskip-serie innen smarttelefoner, Galaxy, fikk tidligere i måneden et nytt medlem. Her vises Galaxy Note, som er en mellomting mellom et nettbrett og en smarttelefon.
Samsungs flaggskip-serie innen smarttelefoner, Galaxy, fikk tidligere i måneden et nytt medlem. Her vises Galaxy Note, som er en mellomting mellom et nettbrett og en smarttelefon. Bilde: Lee Jae-Won/Reuters/SCANPIX
12. des. 2011 - 07:29

Det sørkoreanske teknologikonglomeratet Samsung meldte søndag at de vil totalt selge mer enn 300 millioner mobiltelefoner i 2011. Det er rekord for selskapet, melder nyhetsbyrået Reuters.

I 2010 solgte selskapet 280 millioner telefoner, og selskapet forventer at den sterke utviklingen vil fortsette i 2012. En av grunnene til det sterke salget skal være flaggskip-serien Galaxy, med telefonene Galaxy S og Galaxy II. Sistnevnte er den mest solgte telefonen i selskapets historie med et salg så langt på 10 millioner enheter.

Samsung har lykkes godt i konkurransen med Apple. I tredje kvartal gikk Samsung forbi Apple som verdens største leverandør av smarttelefoner.

Da Apple introduserte iPhone, og dermed snudde opp ned på mobil markedet var det nettopp det Sørkoreanske selskapet som ble den viktigste utfordreren, mens aktører som Nokia og Sony Ericsson har slitt med å holde tritt i markedet.

HTC meldte i november om svært skuffende salgstall, og ser ut til å få en dårlig start på 2012.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.