BEDRIFTSTEKNOLOGI

Selger programvare over internett

Drømmen om kjøp og salg av programvare over internett er snart en realitet. I Danmark har Ravenholm startet en internett-butikk som lar deg laste ned programvare direkte. Norske kunder må vente til høsten.

Einar Ryvarden
26. mars 1999 - 16:04

Programvarebutikken Ravenholm har i Danmark startet en internett-butikk som lar deg ikke bare kjøpe, men laste ned programvaren direkte. Ravenholm selger mest til bedriftskunder som med sine fastlinjer har en praktisk mulighet til å laste ned de mange hundre megabytene en vanlig programpakke består av.

Ravenholm har en full katalog på internett og vil la kundene betale med kredittkort, skriver Computerworld Danmark.

Fordelene er at kundene får programvaren med en gang. Dessuten får kundene en rabatt på 5-10 prosent på Ravenholm, som fra før holder relativt lave priser.Tidligere i år har digi.no skrevet om at Microsoft har lansert en programvare-butikk på internett. (Se egen sak i høyre marg).

- Foreløpig har vi bare en katalog på internett der kunder kan bestille og få tilsendt i programpakker på oppkrav i posten. Fordi vi først på opprette en betalingsløsning, kan vi tidligst være i gang til høsten, forteller Janneke Hestdal, markedssjef i Ravenholm Norge.

Hestdal kjenner ikke til hva slags investeringer Ravenholm Danmark har gjort for å etablere servere og eller internett-linjer som klarer å levere omfattende programpakker.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.