Selger seg ned i Google

Styreleder Eric Schmidt vil realisere aksjer for 2,5 milliarder dollar.

Selger seg ned i Google
Google forsikrer at styreleder Eric Schmidt ikke er på vei ut, selv om han selger seg ned. Bilde: SeongJoon Cho/Bloomberg via Getty Images/All Over Press

Dokumenter overlevert USAs finanstilsyn viser at styreleder Eric Schmidt i Google har til hensikt å selge 3,2 millioner av sine 7,6 millioner Google-aksjer i løpet av året, melder amerikanske finansaviser.

Etter dagens kurs – 785,37 dollar – har aksjene en samlet verdi på 2,5 milliarder dollar.

Schmidt solgte Google-aksjer for 1,2 milliarder dollar i løpet av 2012. Hans eierandel var 2,3 prosent ved inngangen til 2013. Hvis aksjesalget i 2013 går etter planen vil han sitte igjen med en eierandel på 1,3 prosent.

Noen av Schmidts aksjer har utvidet stemmerett. Det antas at selv med en eierandel på 1,3 prosent, vil han besitte 5 prosent av stemmene.

Google har sendt utvalgte nyhetsorganer en e-post som forklarer at Schmidt selger Google-aksjer som ledd i en langsiktig strategi for forvaltning av hans private formue.

– Dette er rutinemessige tiltak for å diversifisere formuen. Eric er fullt ut engasjert i Google, forklares det.

Fra 1997 til 2001 ledet Schmidt den da fortsatt forholdsvis mektige leverandøren av nettverksystemvare og katalogtjenester Novell. Overgangen til Google har ført ham opp på 45. plass i Forbes-listen over de rikeste amerikanerne, og på 138. plass på Forbes-listen over verdens rikeste.

Les mer om: