Selgere med PDA selger mer

Et pilotprosjekt hos Gilde viser hvordan selgere kan bruke PDA-er til å selge mer.

Et pilotprosjekt hos Gilde viser hvordan selgere kan bruke PDA-er til å selge mer.

18 Gilde-selgere har vært med i en pilottest, der mobil kommunikasjon med SMS, WAP, Internett og PDA-er er testet ut for integrert bruk mot bedriftens etablerte systemer.

Formålet har vært å isolere hvilke typer programvare som er mest egnet for mobil integrasjon og hva som påvirker brukervennligheten. Item Consulting har i tillegg utviklet et konsept for timeføring og utleggsregistrering fra mobile enheter.

Item Consulting har utstyrt 18 Gilde-selgere med PDA-er og avanserte mobiltelefoner. Når Gilde-selgerne er på kundebesøk i dagligvarebutikkene kan de kjøre kommunikasjon som om de skulle være på kontoret med mobile enheter som er integrert mot salgsstøttesystemer baser på Lotus Notes og Oracle-drevne datavarehus.

- Vi har lang erfaring på Lotus Notes programvare og ønsket nå å se på bruken fra en videre vinkel. Selgerne har fått et grensesnitt for timeføring der de logger sine kunder og sender kjørerlister fra SMS eller PDA, forteller utvikler Kjetil Andenæs til digi.no.

Andenæs har jobbet mye med PDA-integrasjon i bedriftens kalenderfunksjoner, som han de siste årene har utvidet mot mobil programvare. Han ledet blant annet RedBook-prosjektet for IBM/Lotus i Cambridge som skulle beskrive Lotus' løsninger for mobile elektroniske enheter.

- Vi har lykkes med å kartlegge flere anvendelsesområder for integrasjon av mobile elektroniske enheter. Med ett grensesnitt for tid og håndtering av kontakter og ett for timeføring, fakturering, organisasjonsregistre og støttesystemer kan vår løsning gi store tidsbesparelser for bedrifter,sier Andenæs.

Det er spesielt for selgere, konsulenter og folk på farten som trenger å være på nett med bedriften, nyvinningen vil være godt egnet. Produktet ICount er i handelen i dag, og er tilpasset dagligvaresektoren.

Til toppen