Selv gode utsikter trekker ikke BEA opp

BEA-kursen er mer følsom for utspill fra Larry Ellison enn for gode tall og utsikter.

Selv gode utsikter trekker ikke BEA opp

BEA-kursen er mer følsom for utspill fra Larry Ellison enn for gode tall og utsikter.

Programvareselskapet BEA kunngjorde i går sine tall for kvartalet fram til 31. oktober, regnskapsårets tredje, samtidig som de også publiserte sine reviderte regnskaper for årene 2003 til 2006, og sine utsikter for regnskapsåret 2006–2007.

Normalt sett burde de reviderte regnskapene ryddet unna enhver tvil om hva som er BEAs reelle økonomiske stilling: Denne tvilen har vært aktivt utnyttet av Oracle-sjef Larry Ellison til å prate ned verdien på BEA.

Ellison har tilbudt å kjøpe BEA for 6,7 milliarder dollar, tilsvarende 17 dollar per aksje, mens BEA mener selskapet er verdt 21 dollar per aksje, det vil si 8,2 milliarder dollar.

Da Nasdaq-børsen åpnet i går morges, var BEA-kursen 17,40 dollar. I løpet av dagen ble det kjent at Oracle antydet at de ville trekke hele budet på BEA og at de anslår BEAs reelle verdi til mindre enn 17 dollar per aksje. Det var nok til å sende kursen ned fire prosent, til 16,70 dollar.

Tallene for tredje kvartal viser at omsetningen økte med 11 prosent til 384,4 millioner dollar, sammenliknet med de reviderte tallene for samme kvartal i fjor. Dette er godt over hva analytikerne hadde ventet, 375,4 millioner dollar.

Resultatet økte med 33 prosent til 78,9 millioner dollar.

For inneværende regnskapsår anslår BEA en omsetning i intervallet mellom 420 millioner dollar og 434 millioner. Dersom de når midtpunktet i dette intervallet, venter de et årsresultat tilsvarende 0,70 dollar per aksje.

Begge disse utsiktene er bedre enn analytikernes prognoser: De venter en omsetning på 417 millioner dollar, og et årsresultatet tilsvarende 0,57 dollar per aksje.

Da tallene og utsiktene ble kjent etter børsens stengetid, tok BEA-kursen bare igjen en brøkdel av det tapte: Den steg til 16,75 dollar.

Usikkerheten rundt Oracles bud på BEA, og press fra blant annet selskapets største aksjonær Carl Icahn for å få det til å selge seg gjennom en auksjon, bidrar til å holde kursen nede.

En annen faktor er at miksen i BEAs omsetning er i ferd med å endre seg i en retning som vanligvis oppfattes som negativt for et programvareselskap.

Lisensinntektene i årets tredje kvartal, 134,8 millioner dollar, lå 1 prosent under fjorårets. Det som trakk omsetningen opp, var en 18 prosent økning i service-omsetningen, til 249,6 millioner dollar.

    Les også:

Til toppen