Sommerintervjuet

Selv i ferien drasser Telenor-sjefen på to mobiltelefoner pluss pc

Antakelig er det kun i vannet at Berit Svendsen er helt offline.

Berit Svendsen nyter late dager ved den spanske middelhavskysten, før kursen går til hytta på Hvaler.
Berit Svendsen nyter late dager ved den spanske middelhavskysten, før kursen går til hytta på Hvaler. (Bilde: Selfie)

Antakelig er det kun i vannet at Berit Svendsen er helt offline.

Det holder ikke med én mobiltelefon. Ikke når man er leder for Telenors norske virksomhet, som også er telegigantens teknologiske utstillingsvindu for hele verden.

Nei, Berit Svendsen gjør som Apples ikoniske medgründer Steve Wozniak og sjonglerer to ulike mobiltelefoner. I tillegg er pc-en aldri langt unna.

Berit Svendsen (53)

Administrerende direktør Telenor Norge

Karrieren i Telenor startet som forsker i daværende Televerket tilbake i 1988. Senere fulgte en lang rekke lederstillinger, blant annet som divisjonsdirektør datatjenester, teknologidirektør og leder for forskningsavdelingen.

Svendsen tok siv.ingeniørstudier ved NTH (NTNU) og senere tilleggsutdanning innen økonomi og ledelse. Dermed er hun rødruss og teknolog som endte opp som næringslivstopp med blårussjobb.

Var en av de heteste kandidatene til å bli konsernsjef i Telenor, men den jobben gikk som kjent til Sigve Brekke.

Før hun ble Telenor Norge-sjef i 2011 ledet hun i tre år det internasjonale programvareselskapet Conax, som lager løsninger for sikker distribusjon av digitalt videoinnhold på alle nett og plattformer. Conax hadde kunder i 85 land. Telenor solgte virksomheten for halvannen milliard kroner i 2014.

Det må til selv nå i den døsige sommervarmen på ferie i Syden. I dagens utgave av sommerintervjuet treffer vi kvinnen mange gjerne skulle ha sett i rollen som Telenors konsernsjef, men som ikke nådde opp i konkurransen og ble forbigått av menn.

Hvor er du nå?

– Jeg er i Spania, på Costa Brava-kysten.

Hva er planene for sommeren?

– Først en uke i nydelige Spania, deretter noen uker på hytta på Hvaler med litt jobb innimellom blant annet med presentasjon av 2. kvartals-resultatet til Telenor og en tur til Brussel.

Hvilke elektroniske dingser må være med på ferieturen?

– PC og to mobiler er med overalt. 

Hvilke apper klarer du deg ikke uten?

– Jeg bruker Sonos-appen, TripAdvisor-appen, Podcasterappen, kartappen, Mitt Telenor- appen, Vipps, SAS-appen og DN-appen flittig. Om sommeren når late dager nytes, benytter jeg også Vinmonopol-appen til å finne gode hvitviner. På mobilskjermen har jeg bilder av barna mine.

Min hjemskjerm: Svendsen er ganske aktiv i sosiale medier. Men hva skal hun med Viber? Telenor har jo nå lansert tale over WiFi, som strengt tatt erstatter behovet..
Min hjemskjerm: Svendsen er ganske aktiv i sosiale medier. Men hva skal hun med Viber? Telenor har jo nå lansert tale over WiFi, som strengt tatt erstatter behovet..

Hvilken utdannelse ville du valgt i dag, hvis du fikk muligheten til begynne om igjen?

– Hvis jeg fikk valget på nytt ville jeg valgt akkurat samme utdannelse som jeg har, sivilingeniør innen elektronikk/data og tilleggsutdanning innenfor økonomi og ledelse. Harvard Business Review skrev allerede i 2012 at det mest sexy yrket å velge er Data Scientist :-). Det er ikke mindre aktuelt i dag.

Hvor ofte sjekker du e-post, bedriftens intranett eller andre samhandlingsverktøy i ferieperioden?

– Jeg sjekker email, Twitter, Instagram og Snap flere ganger om dagen, selv i ferieperioden. Bruker derimot ikke lang tid på det hvis det ikke skjer noe jeg må håndtere.

Hva skal du lese i sommer?

– Akkurat nå leser jeg «Etter deg» av Jojo Moyes. Etter det planlegger jeg å lese «Balansekunst» av Rohinton Mistry.

Foretrekker du nettbrett, lesebrett eller fysiske bøker?

– Jeg benytter mobil og pc så mye at jeg faktisk foretrekker å lese en fysisk bok.

Hva er et perfekt sommerminne for deg?

– Et perfekt sommerminne for meg er å dra ut med familien i båten en varm sommerdag på Hvaler, stoppe motoren og bade naken i det glitrende havet og deretter spise varme medbragte fiskekaker fra fiskebutikken på Vesterøy med noe godt å drikke til.

Hvordan vil norsk IKT-bransje utvikle seg de neste årene?

– Norsk IT-bransje går spennende tider i møte. IKT-bransjen er viktig, men vel så viktig er rollen IKT-bransjen spiller i digitaliseringen av samfunnet som vil påvirke alt og alle. Kunnskap og kompetanse om og bruk av IKT fremover vil avgjøre hvor konkurransedyktige industrier og nasjoner er. Her ligger det masse muligheter!

Følg spalten videre i sommer. Her en oversikt over våre sommerintervjuer.

Kommentarer (6)

Kommentarer (6)
Til toppen