Selv IT-bransjen venter med Vista

Selv IT-bransjen venter med Vista

To av Microsofts aller nærmeste partnere gir ammunisjon til dem som vil vente med Vista.

Etter flere års forsinkelser ble Windows Vista lansert i november i USA og i januar her i Norge. Med en samlet PC-bransje i ryggen, presser Microsoft nå mange kunder til å kjøpe Vista. Men bransjen selv vil vente.

Det blir da litt ironisk når nettopp to av de aller største aktørene i PC-bransjen som servere Vista medgir at Vista ikke er bra nok og at de selv skal vente på første store feilfikspakke. Både Intel og Dell skal vente til første «Service Pack» kommer.

Dette kom frem under et Dell-arrangement i Paris på torsdag, skriver ZDnet UK. Det var Intels IT-direktør i Europa, Martin Mueller, som nå serverer skeptikerne ammunisjon.

Analyseselskapet Gartner rådet sine kunder til å vente med Windows XP da den kom og har lenge gjentatt en tilsvarende advarsel i forhold til Vista. Også digi.no har påpekt at Vista sliter med en del småfeil og mangel på drivere til enkelte typer maskinvare.

Den første feilrettepakken til Vista kommer til høsten og da kommet også Centrino Pro-baserte maskiner i salg, påpeker Intel. Maskiner med denne Intel-standarden vil utnytte Vista bedre, hevder Intel og bruker dette som grunn for å vente.

Også Dell, den nå nest største PC-produsenten i verden, har ikke tatt i bruk Vista. Det blir sikrere når Service Pack 1 er på plass, sier markedssjef for PC-er i Europa, Eric Greffier, til ZDnet.

Begge selskapene gir dog Microsoft sterk støtte i at man bør gå over til Vista – til tross for at det ikke er de helt store brukermessige fordelene. Det er den forbedrede sikkerheten som vil være den store driveren som vil gjøre at alle større selskaper vil hoppe over til høsten, mener Dell.

Til toppen