BEDRIFTSTEKNOLOGI

Selv små prosjekter kan settes ut til Kina

Norske Winsoft ville skaffe seg hjelp i Kina, men ble kjøpt opp og skal nå selge billig kinesiske utviklere til norske bedrifter.

12. sep. 2006 - 10:33

Winsoft var et lite norsk konsulentselskap som ble stiftet i 1995. De fokuserer på konsulenttjenester innen Microsofts .Net teknologi og er i dag 7 ansatte.

Som så mange andre selskaper begynte Winsoft å se på outsourcing. I motsetning til mange andre så satset de ikke på India, men vendte heller blikket mot Kina. Valget falt på det kinesiske selskapet Ethos Technologies i Bejing.

- Vi satte igang et stort prosjekt mot Ethos for et år siden, det gikk veldig bra og vi fikk tro på prosjektet, forteller Bent Erik Skaug, daglig leder i Winsoft.

Den kinesiske partneren var også fornøyd. Så fornøyd at de istedenfor å bare samarbeide, valgte de å kjøpe opp det lille norske selskapet for å få et brohode inn på det norske markedet.3. august var kjøpet i boks og navnet ble endret til Ethos Technologies

- Vi ble enige i mai og så var det litt papirarbeid, sier Skaug.

Nå var ikke Ethos helt ukjent med Winsoft fra før av. Det kinesiske selskapet ble stiftet av nordmannen Olav Nedrelid, kineseren Fang Hao og amerikaneren Philana Lo. Nedrelid og Skaug kjente hverandre fra før gjennom MBA-studier ved Insead i Frankrike og gjennom oppstarten av selskapet N3 Sport, som de gjorde sammen.

- Vi ble ikke kjøpt for kundene vi har i dag. Ethos trenger prosjektledere og arkitekter som sitter i Norge og som snakker med kundene. De trenger noen som kan sitte her og styre den initielle delen av prosjektet. I det man har en ferdig spesifikasjon er det ikke noe problem å sende den til kina, forteller Skaug.

Skaug forteller at de har to norske prosjektledere på plass i Bejing som ivaretar kundenes behov. Samtidig kommer han med en dyster spådom for de rendyrkede norske utviklernes fremtid:

- Utvikling kommer sakte men sikkert til å forsvinne fra Norge. Vi må fokusere på ariktektur, løsningsvalg og prosjektledelse, sier Skaug til digi.no

Ethos jobber med spesialsydde løsninger som utvikles fra scratch der det ikke i utganspunktet finnes standard programvare. Skaug forteller at de ikke er bransjespesifikke i sin tilnærming til markedet og at de jobber på tvers av de fleste bransjene.

- Prosjekter helt ned til 100.000 kroner kan outsources hvis man har infrastrukturen i orden. Det har vi, sier Skaug til digi.no,

Han forteller at de allerede har gjennomført outsourcing av prosjekter i denne størrelsesordenen og at det fungerte godt.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.