Selvkrypterende harddisker for bærbare

Seagate kommer snart på markedet med sikrere harddisker for bærbare PC-er.

Selvkrypterende harddisker for bærbare

Seagate kommer snart på markedet med sikrere harddisker for bærbare PC-er.

Bærbare PC-er som blir gjenglemt eller stjålet, kan være et betydelig sikkerhetsproblem hvis de inneholder data, for eksempel bedriftsinformasjon, som ikke må komme i hendene på uvedkommende.

Det finnes mange ulike løsninger på dette problemet - de fleste innebærer kryptering av dataene. Det gjør også Seagates kommende løsning, DriveTrust Technology, men den er nok mer transparent for brukeren enn de andre løsningene. Teknologien bygges inn i selve harddisken.

DriveTrust-baserte harddisker skal være like enklere å installere og bruke som vanlige harddisker. Det eneste brukeren skal måtte gjøre, er å opprette et passord. Teknologien krever ingen oppdateringer, noe som skal gjøre livet enklere for IT-avdelingen.

Siden dataene er kryptert, skal ikke overskriving være nødvendig når PC-en bytter eier eller harddisken tas ut av drift.

Seagate tilbyr uavhengige programvareleverandører et med verktøy og dokumentasjon (SDK) for å lage applikasjoner som støtter DriveTrust og som kan brukes til å administrere krypteringsnøkler, passord og andre former for autentisering i forbindelse med store utrullinger.

DriveTrust skal være basert på AES og TripleDES-kryptering, RSA og SHA-1.

Seagate samarbeider også med Trusted Computing Group (TCG), og har som mål å standardisere DriveTrust-krypteringen, autentiseringsverktøy og andre byggesteiner for sikkerhet i en formell TCG-spesifikasjon for lagring, som skal offentliggjøres tidlig i 2007. Dette skal gjøre DriveTrust tilgjengelig også for andre harddiskleverandører.

Seagate tilbyr allerede DriveTrust Technology i selskapets DB35-serie med harddisker for digitale videoopptakere. I første kvartal av 2007 vil selskapet lansere harddiskserien Momentus 5400 FDE.2 for bærbare PC-er. Dette er 2,5-tommers harddisker med rotasjonshastighet på 5400 rpm.

Til toppen