Sen børsmelding fra Tandberg Data

Tandberg Datas nye produkt SLR 6 ble prelansert i god tid før det ble sendt melding til Oslo Børs torsdag. Så var også kurseffekten av børsmeldingen marginal i forhold til den stigningen på 15 prosent vi så de to dagene før børsmeldingen ble sent.

Tandberg Datas nye produkt SLR 6 ble prelansert i god tid før det ble sendt melding til Oslo Børs torsdag. Så var også kurseffekten av børsmeldingen marginal i forhold til den stigningen på 15 prosent vi så de to dagene før børsmeldingen ble sent.

Mens kursen på Tandberg Data lå tilnærmet flat i hele forrige uke og etter børsmeldingen om SLR6 torsdag, steg kursen hele 15 prosent i de to dagene før børsmeldingen om SLR6.

Dette skyldes trolig at SLR6 ble prelansert blant annet i Storbritannia tidlig denne uken, noe deler av markedet nok hadde fanget opp.

At Tandberg Data skulle lansere SLR6 i tredje kvartal er i seg selv ikke noen nyhet. Spesifikasjonene oppfattes imidlertid som en nyhet og selskapet fremhever da også dette i børsmeldingen.

Så sent som ved presentasjonen av resultatet etter første kvartal var SLR6 oppgitt som et produkt med 10 GB lagringskapasitet, altså dårligere enn hovedkonkurrenten DDS-3 fra Sony.

I et "White-paper" som ble lagt ut på Tandberg Datas nettsted 3. juli var spesifikasjonene endret til 12 GB lagringskapasitet og tilsvarende høyere lese-hastighet.

Et vesentlig poeng i torsdagens pressemelding var at produktet med disse spesifikasjonene var bedre enn de fleste DDS-3-produktene og like bra som det beste DDS-3 produktet, som leveres av Sony.

Dermed har Tandberg Data posisjonert SLR6 i direkte konkurranse med DAT/DDS-produktene som er markedsledende. Dette ble understreket av en mer aggressiv prising av produktet. (se beslektet sak i høyre marg.)

Nå viser det seg at SLR6 ble forhåndslansert blant annet i Storbritannia tidlig denne uken og omtalt i bransjemagasinet PC Dealer på onsdag.

På direkte spørsmål fra digi.no sier Tandberg Datas salgssjef i Storbritannia, Steve Smith, at prelanseringen ble foretatt tidlig denne uken.

- ...så prelanseringen var altså på mandag og tirsdag?

- Du kan si det ja, men vi la ut pressemeldingen i går, sier Steve Smith.

Markedsdirektør Bjørn Evensen i Tandberg Data er ikke enig i at selskapet burde sendt meldingen til Oslo Børs tidligere.

- Roadmapen har jo vært kjent lenge, sier Evensen og påpeker at selskapet hele tiden har sagt at SLR6 ville komme i tredje kvartal.

Evensen vil ikke gå inn på noen diskusjon om hvorvidt Oslo Børs burde vært eksplisitt informert om lanseringen av SLR6 på et tidligere tidspunkt, da dette er noe Administrerende direktør Hans Christian Qvist skal svare for.

Qvist er for tiden på ferie.

Til toppen