BEDRIFTSTEKNOLOGI

Senatorer advarer mot Google + DoubleClick

De tilhører hvert sitt parti, og har de samme innvendingene mot fusjonen som EU.

21. nov. 2007 - 08:53

To innflytelsesrike veteraner i det amerikanske senatet, demokraten Herb Kohl fra Winconwin og republikaneren Orrin Hatch fra Utah, har gått til det uvanlige skritt å be USAs konkurransetilsyn, FTC (Free Trade Commission) forsikre seg om at søketjenesten Googles planlagte kjøp av neettannonseselskapet DoubleClick ikke får negative følger for konkurransesituasjonen innen nettannonsering.

Dette er den samme bekymringen som EU har gitt uttrykk for, og som er årsaken til at det planlagte oppkjøpet nylig ble gjenstand for utvidet granskning fra EU-kommisjonen.

Kohl er leder for senatets komite for konkurranse- og forbrukerspørsmål, der Hatch er med som ledende representant for republikanerne. Komiteen holdt en høring i september der Microsofts og Googles ledende jurister ble innkalt som vitner. Microsoft prøvde selv å kjøpe DoubleClick før selskapet ble snappet opp av Google.

Senatorene presiserer at de per i dag ikke vil motsette seg kjøpet, men at det er alvorlige forhold knyttet til konkurranse og personvern som må være avklart for kjøpet kan godkjennes.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.