BEDRIFTSTEKNOLOGI

Send data direkte fra Chrome til Android

«Chrome to Phone» gjør det enklere å overføre tekst fra pc-en til mobilen.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
17. aug. 2010 - 10:23

I blant kan det være ønskelig å sende informasjon man finner med nettleseren på pc-en over til mobiltelefonen. Dette kan være mobilnummer, adresser, URL-er og mye annet. Dette kan selvfølgelig gjøres ved hjelp av for eksempel e-post, men nylig har det kommet en løsning som gjør sparer brukeren for del arbeid.

Løsningen heter Google Chrome to Phone. Den gjør det mulig å sende for eksempel URL-en på siden man har åpen i nettleseren over til brukerens Android-mobil bare ved å klikke på et ikon som vises i nettleseren. Websiden åpnes da automatisk i nettleseren på mobilen, med mindre det er en adresse til Google Maps eller Youtube. Da åpnes innholdet i stedet i det dedikerte programmet for denne typen innhold.

Markerer brukeren i stedet tekst på websiden, er det denne teksten som overføres til mobilen. Dersom teksten er et telefonnummer, åpner mobilen i stedet dialogen for å ringe dette nummeret.

Google Chrome to Phone-applikasjonen for Android-mobiler. <i>Bilde: Google</i>
Google Chrome to Phone-applikasjonen for Android-mobiler. Bilde: Google

Chrome to Phone forutsetter at brukeren har en mobiltelefon med Android 2.2 (Froyo). Dette fordi løsningen tar i bruk Android Cloud to Device Messaging-tjenesten (C2DM) som ikke støttes av de eldre Android-utgavene.

På nettlesersiden er det offisielt bare Google Chrome som støttes, gjennom denne utvidelsen. Men det finnes også en tilsvarende utvidelse til Firefox.

På mobilen må brukeren laste ned Phone til Chrome-applikasjonen, enten fra Android Market eller direkte fra denne siden.

Dataene sendes via brukerens Google-konto, som må oppgis både til nettleserutvidelsen og til mobiltelefonen.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.