JUSS OG SAMFUNN

Send e-post til gud

FOR 15 ÅR SIDEN: Lommedata fra Apple, ISDN-priser og Compaq var fortsatt størst.

Hver uke finner vi frem et knippe saker fra nyhetsbildet for 15 år siden.
Hver uke finner vi frem et knippe saker fra nyhetsbildet for 15 år siden. Bilde: Per Ervland
28. okt. 2011 - 11:34

I anledning 15-års jubileet til digi.no åpner vi våre arkiver. Hver fredag ettermiddag ut året vil vi presentere noen av nyhetene som preget nyhetsbildet i digi.nos univers for nettopp 15 år siden.

Klikk på titlene for å lese hele saken fra vårt arkiv:

Lommedata fra Apple
Mandag lanserte Apple Newton MessagePad 2000 og Newton eMate 300 to nye medlemmer i serien av Newton lommedatamaskiner. Newton-modellene er kjent for sine pennbaserte klikk og pek grensesnitt samt evne til å tyde håndskrift. Message Pad 2000 har ti ganger raskere ytelse enn forgjengeren, mens eMate 300 er en finurlig, østersformet lommedatamaskin som tåler juling og er beregnet på skoleelever.

Send e-post til Gud
En Israelsk internettleverandør hjelper deg med forbindelsen til Gud. Selskapet påtar seg å plassere beskjeder i klagemuren for deg. Jødisk tradisjon forteller at Herren selv kommer ned for å hente posten.

Compaq - fortsatt størst på PC
Markedsundersøkelser fra Dataquest og CONTEXT viser at det globale PC-markedet økte med 16,2 prosent mens det europeiske PC-salget gikk opp med svake 8,2 prosent i 3. kvartal 1996. Compaq troner fortsatt på toppen med 1,77 millioner solgte PCer, mens det totalt ble solgt 17,2 millioner PCer hvorav 3,4 millioner i Europa i 3. kvartal 96.

Regjeringsskifte gav rekordbesøk på nett
Gro Harlem Brundtland gav Stortinget beskjed om sin avgang onsdag 23. oktober klokken 10.01. Fjorten minutter senere var nyheten publisert hos Aftenposten Interaktiv. Den dramatiske avgangen til Norges forrige statsminister skapte selvfølgelig hektiske tilstander hos de interaktive nyhetsformidlerne, og både Aftenposten, Dagbladet og VG melder om rekordhøye besøkstall.

Billigst og dyrest på ISDN-markedet
Schibsted Nett presenterer i dag markedets laveste priser for ISDN-Internett. Dermed er veien lagt åpen for ISDN som en reell konkurrent til modemoppkobling til Internett også kostnadsmessig. Men det er mange om ISDN-beinet. Digi:tele har tatt en nærmere titt på hva de ulike aktørenes ISDN-tjenester koster.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.