Send SMS til mange, for prisen av én

Svensk tjeneste prøver seg i Norge.

Send SMS til mange, for prisen av én
Få med deg at alle som er med i gruppen kan svare til samtlige, men blir bare belastet for én SMS, sier gründer Martin Jacobson i SMSgruppe. Bilde: SMSgruppe.no

SMSgruppe.no lanseres nå i Norge. Dette er en eksport fra Sverige, hvor de oppgir å ha sendt over 150 millioner meldinger siden 2011 da de startet.

Tjenesten lar deg gratis opprette en gruppe på inntil 40 telefonnumre.

Deretter kan du sende tekstmeldinger til hele gruppen til kostnaden av én SMS. Alle medlemmene av gruppen kan også svare til listen på samme måte.

Løsningen er svært enkel, og krever ikke mer enn en ordinær mobiltelefon. Den er plattformuavhengig, men må støttes av teleoperatøren din.

Foreløpig er det bare Telenor-kunder som får glede av dette, men avtalen SMSgruppe har gjort med dem er ikke eksklusiv. Selskapet er i dialog også med andre norske operatører.

– Vi drifter en del av infrastrukturen for operatørene. Fra dem tar vi betalt for dette, helt enkelt, sier gründer og daglig leder Martin Jacobson til digi.no.

Så langt har de avtaler med seks ulike teleoperatører i Sverige og Norge. Norge er bare første stopp i en større internasjonal satsing. Planen videre er å etablere seg i Sør-Amerika, røper han.

- Det som er kult er hvor nyttig tjenesten viser seg å være for folk i hverdagen. Det gir en enkel måte å kommunisere med mange på, enten internt i mindre bedrifter, en gjeng som skal ut på kafé eller spise lunsj sammen, kompiser på tur i Barcelona, jegere som vil holde kontakt i skogen, eller en redningstjeneste som vil varsle frivillige når det trengs, sier Jacobson.

Det er lenge siden SMS med stykkpris var en ren melkeku på operatørene. I dag er det vanlig at en mengde tekstmeldinger er inkludert i mobilabonnementene. Det, pluss at operatørene ønsker såkalte verdiøkende tjenester, er trolig årsaken til at en tjeneste som dette kan ha livets rett.

– SMS står sterkt

– Vi ser etter tjenester vi tror våre kunder vil ha nytt av. SMSgruppe har fått god respons blant Telenors kunder i Sverige. Mange tror at SMS har mistet kraft i møtet med sosiale medier, men vi ser at SMS fortsatt står sterkt. Det er denne tjenesten med på å underbygge, sier informasjonssjef Anders Krokan til digi.no.

Han nevner barselgrupper, fotballag eller arrangering av reiser blant en større gruppe mennesker som andre nyttige bruksområder for tjenesten.

– Vi er spente på hvor mange som vil benytte seg av dette, og se hva den finansielle effekten blir. Det vet vi ikke, erkjenner Krokan.

Stockholms-baserte SMSgrupp er fortsatt i startfasen. Selv om de allerede hevder å ha revolusjonert meldingsverden i vårt naboland med 150 millioner meldinger, så viser regnskapet foreløpig røde tall. I fjor ble underskuddet på 1,2 millioner svenske kroner av en omsetning på snaut 900.000.

– Vi går i pluss i løpet av 2013, selv om vi fortsatt er i investeringsfasen, forteller selskapets gründer Martin Jacobson til digi.no.