BEDRIFTSTEKNOLOGI

Send store filer på kort tid

Oslo-firmaet FileFlow har funnet en løsning på hvordan man raskt og enkelt kan overføre store filer over Internett - komprimert og kryptert - og uten synlige kvalitetstap.

Therese Werenskiold
29. mars 2001 - 12:45

Nils Johan Pedersen har bakgrunn fra reklamebransjen, og syntes det manglet gode løsninger for overføring av store filer over Internett. Spesielt mente han grafisk bransje hadde et stort behov for dette. Trykkerier, aviser, bildebyråer og repro-bedrifter sender mange og store filer daglig.


I 1997 begynte han utviklingen av det nye filoverføringssystemet, og i 1998 gikk Fast Search & Transfer ASA inn på eiersiden og som strategisk partner i Pedersens nye selskap FileFlow AS.

Nå lanserer FileFlow sin filoverføringsløsning FastSend i Norge. Pedersen har tenkt internasjonalt hele tiden, og har allerede mange kunder i USA og Korea. Selskapet har også salgsavdelinger i Boston, Brüssel, Sydney og Toronto. På hovedkontoret i Oslo sitter utviklerne.

FastSend kombinerer en ny komprimeringsteknologi med en webbasert ASP-løsning og filkryptering. Filene komprimeres til helt ned mot én prosent av opprinnelig størrelse, og kvaliteten på bildefilene som overføres blir ikke merkbart svekket. Den kraftige komprimeringen gjør at filene kan overføres over en vanlig Internett-linje.

- Jeg har prøvd å sende samme bildefil mange ganger, og det er ikke mulig å se noe forskjell på den sendte filen og originalbildet, fortalte Pedersen under en presentasjon av løsningen.

ASP-løsningen komprimerer og krypterer filene som overføres til en server på Internett. Mottakeren får en epost som forteller at filene er overført, og kan deretter hente filene på serveren. Først når de kommer frem til mottakeren 'pakkes' de opp og og blir leselige.



NetscapeInternet ExplorerJon Stephenson von TetzchnerOpera Software AS



IBM er også en strategisk partner og leverer infrastruktur.


Det finnes flere selskaper som tilbyr løsninger for kryptering av epost og komprimering av filer. Det unike med FileFlows løsning er, ifølge selskapet selv, kombinasjonen av de to.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.