BEDRIFTSTEKNOLOGI

Send utskriften som e-post til skriveren

Lanserer bedriftsløsning åpner for utskrift fra smartmobiler og nettbrett.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
19. nov. 2010 - 12:38

Mange smartmobiler og nettbrett har støtte for dokumentbehandling, men støtte for utskrift er det generelt dårlig med. Nå har det dukket opp et par løsninger som i alle fall i visse tilfeller kan gjøre det hele litt enklere. Dessverre er ingen av løsningene uavhengige av skriverleverandør.

Xerox kunngjorde i går at selskapet skal lansere løsningen Mobile Print Solution i februar 2011. Denne skal gjøre det mulig å skrive ut blant annet Microsoft Office-dokumenter, PDF-er, tekst- og riktekst-filer, JPEG-bilder og HTML-basert e-post fra alle enheter som har e-poststøtte. Løsningen krever ingen skriverdrivere på enheten.

I stedet kan brukeren av den mobile enheten sende dokumentene som skal skrives ut som e-postvedlegg til en server som er knyttet til skriveren brukeren ønsker å benytte. Brukeren får da en melding i retur som inneholder et bekreftelseskode.

Brukergrensesnitt på en Xerox multifunksjonsskriver. <i>Bilde: Xerox</i>
Brukergrensesnitt på en Xerox multifunksjonsskriver. Bilde: Xerox
Bekreftelsen som brukeren får på e-post av Xerox Mobile Print Solution.
Bekreftelsen som brukeren får på e-post av Xerox Mobile Print Solution.

Denne koden kan da tastes inn på alle Xerox multifunksjonsskrivere med støtte for Interface Platform, dersom disse er knyttet til den aktuelle serveren. På skriveren kan brukeren se en forhåndsvisning av utskriften, samt endre visse utskriftsinnstillinger, blant annet farge, stifting og antallet kopier.

En annen som løsning som antagelig kan ventes om kort tid, kommer med 4.2-utgaven av Apples iOS. Ifølge materiale som skal ha blitt tilbudt utviklere, skal enheter med iOS 4.2 trådløst kunne overføre utskriftsjobber til skrivere som støtter AirPrint og som har oppdatert fastvare.

Foreløpig støttes AirPrint kun av HP-skriverne Photosmart Premium Fax e-All-in-One Printer – C410, Photosmart Premium e-All-in-One Printer series – C310, Photosmart Plus e-All-in-One Printer series – B210, ENVY 100 e-All-in-One Printer Series – D410 og Photosmart eStation Printer series – C510.

Nå er det kjent at også Google jobber en løsning, Google Cloud Print, som blant annet skal brukes i forbindelse med kommende Chrome OS. Denne løsningen skal, sammen med tilpasset programvare for pc-er, server og kanskje også rutere, kunne gjøre det mulig å sende utskriftsjobben via Googles nettsky. Løsningen skal i utgangspunktet ikke avhenge av hva slags skriver som benyttes.

Det viser seg at også HP har en e-postbasert utskriftsløsning. Digi.no skrev om den i juni i år, noe undertegnede pinlig nok ikke hadde fått med seg.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.