Sendte 50 milliarder tekstmeldinger på tre måneder

Mer enn 50 milliarder tekstmeldinger ble sendt via GSM-nettverket i første kvartal - på verdensbasis.

Den internasjonale organisasjonen GSM Association melder om en enorm økning i antall sendte SMS-meldinger første kvartal i år.

I løpet av to år har antallet sendte tekstmeldinger på verdensbasis økt fra rundt én milliard meldinger per måned (i april 2000) til et snitt på 16 milliarder meldinger per måned i første kvartal i år. Og ingenting tyder på at det vil bli færre i fremtiden.

Organisasjonen opplyste nylig at det nå er mer enn 500 millioner GSM-brukere i verden.

Rob Conway, som er sjef for GSM Association, sier i en pressemelding at med enda flere innholdstjenester, grafikk og multimedia, større og bedre mobiltelefonskjermer og økte sikkerhetstiltak, vil bruken av tekstmeldinger bare fortsette å øke.

Han tror også SMS vil bli mer og mer brukt som reklamekanal, spesielt når det gjelder målrettede kampanjer.

Bruk av SMS som medium for TV-seere som vil delta i programmene blir også mer populært. Her hjemme ser vi det til stadighet - spesielt i debattprogrammer der seerne kan sende inn spørsmål til paneldeltakerne.

Også i såkalte interaktive TV-programmer brukes SMS flittig. GSM Association nevner Big Brother som et at programmene der bruken av tekstmeldinger har vært eksplosiv.

Conway tror tekstmeldinger nå spiller en sentral rolle i folks liv - både på jobb, privat og rent underholdningsmessig.

Organisasjonsn spår at det i løpet av året vil sendes over 200 milliarder tekstmeldinger. Bare i Storbritannia ble det sendt 3,5 milliarder meldinger i løpet av årets fire første måneder - 900.000 av dem ble sendt i april.

Tyskland er foreløpig det største markedet, med 6 milliarder sendte meldinger første kvartal i år.

+Men SMS-bruken kan få uante konsekvenser....

Til toppen