BEDRIFTSTEKNOLOGI

Sendte kvartalstallene til analytiker

France Telecom sendte halvårstallene til mobilselskapet Orange ved en feiltakelse til en analytiker.

Frode Eriksen
30. aug. 2001 - 14:32

Dermed spratt både France Telecom og Orange-kursene i været torsdag formiddag med henholdsvis 3,4 og 6,4 prosent. Bakgrunnen var at Oranges ebitda-resultat viste en sterk forbedring

France Telecom nekter å kommentere resultatet, som er gjengitt av blant annet Reuters.

Analytikeren i Paris som fikk resultatene vil gjerne være anonym. Han sier at hans selskap fikk en e-post onsdag som indikerte Oranges ebitda-resultat. Normalt ville ikke dette resultatet vært presentert før ved kvartalspresentasjonen neste uke.

Analytikeren sier at han like etter e-posten fikk en ny e-post som oppfordret han til å ignorere resultat-tallene som den første e-posten inneholdt. Han sier at France Telecom trolig vil framskynde halvårsresultatene på grunn av dataglippen i selskapet.

Også France Telecoms danske selskap, Orange Danmark (tidligere Mobilix) valgte å sende ut en pressemelding torsdag med noen av resultatene for første halvår. Ifølge den har Orange endt på et halvårsresultat på pluss 31 prosent til 7,08 euro, sammenlignet med samme periode i fjor.

Orange Danmark opplyser at den danske virksomheten omsatte for 688 millioner danske kroner første halvår, som er pluss 24 prosent fra samme halvår i fjor. Antall mobilkunder er nå oppe i 570.000 (+ 120.000).

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.