KORTNYTT

Sendte skjermbilder trådløst med UWB

Skjermbildene fra en PC ble nylog sendt trådløst til to LCD-skjermer i en demonstrasjon av den trådløse teknologien UWB.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
9. juni 2004 - 09:55

MSI og Freescale Semiconductor demonstrerte under Computex-messen i Taipei i forrige uke en trådløs forbindelse mellom en MSI MEGA PC (MSI Entertainment and Gaming Appliance) og to LCD-skjermer. Overføringen skjedde ved hjelp av Direct Sequence Ultra-Wideband-teknologi (DS-UWB).

- Ved å demonstrere UWB-teknologien i dag, gir vi verden en innsyn i framtiden for virkelig trådløs hjemmeunderholdning, sier Price Lu, produktmarkedssjef i MSI, i en pressemelding.

- Hjemmekinoprodukter er ideelle mål for UWB-teknologien, og vi er glade for å være de første til å demonstrere denne viktige egenskapen med vår MEGA PC.

Ifølge pressemeldingen ble det sendt to samtidige video- og lydstrømmer med en samlet datarate på 40 Mbit/s på tvers av et rom til to LCD-skjermer. UWB-brikkesettet som ble benyttet, leveres av Freescale, og er for tiden i stand til å sende med en hastighet på inntil 110 Mbit/s.

    Les også:

Ifølge Freescale skal selskapets UWB-brikkesett XtremeSpectrum være egnet for produkter som set-top-bokser, digitale skjermer, videokameraer, DVD-spillere, digitale videoopptakere og digitale fotoapparater for å sende og motta digitale strømmer bestående av lyd og video.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.