Sendte spam til fyllesyke mobileiere

"Vondt i hodet? Kjøp hodepine-tabletter" var meldingen mange mobileiere fikk på søndag formiddag.

Sendte spam til fyllesyke mobileiere

Spam er noe de fleste forbinder med epost, for hittil har det vært lite SMS-spam. Årsaken er todelt: SMS koster penger og det er dessuten ulovlig å sende ut, med mindre brukeren har sagt ja takk.

digi.no ble derfor svært overrasket da vi på søndag formiddag mottok en SMS fra en "Uidentifisert avsender". Meldingen var åpenbart myntet på mottakere som nå på søndag formiddag var fyllesyke.

"Tøff morgen? Vondt i hodet? IBUMENTIN hjelper deg gjennom dagen." Under beskjeden kunne man klikke på lenken "http://nycomed.vidamo.no". Lenken fører til en Ibumentin-annonse tilpasser mobiltelefoner.

digi.no tok kontakt med Nycomed og vi er åpenbart ikke de første som har ringt i dag.

For Camilla Borander, produktsjef for Ibumentin, forteller at det har skjedd en feil. Meldingen skulle ha gått ut til 28.000 brukere som skal ha godtatt å motta mobil reklame, men så har det skjedd en feil og så har reklamen gått ut til veldig mange flere. Hvor mange vet foreøpig ikke Borander.

Nettadressen i reklamelenken peker til selskapet Vidamo, men dette er bare designbyrået. Det skal være selskapet Comeandstay.com som har valgt ut mottakere og sendt ut sms-ene.

Borander påpeker at det er fullt lov å reklamere for ikke-resept-belagte legemidler.