Senker prisen på Playstation 2

Sony senker prisen på Playstation 2, og det er duket for priskrig på konsollmarkedet. Samtidig aksler Nintendo seg inn på nettspill-markedet.

Sony senker prisen på Playstation 2, og det er duket for priskrig på konsollmarkedet. Samtidig aksler Nintendo seg inn på nettspill-markedet.

Priskrigen på spillmarkedet startet med priskutt på Xbox, i påvente av den rimeligere GameCube fra Nintendo. Nå kunngjør Sony at de skal kutte prisene på Playstation2, og dermed trappes priskrigen ytterligere opp. Priskuttingen gjelder bare for USA, for der har prisene vært uendret siden introduksjonen, opplyser norsk distributør, Egmont Entertainment.

Men spillgærninger i USA skal altså kunne kjøpe seg en Playstation2-konsoll for rundt 1600 kroner, skriver Wall Street Journal.

Samtidig har Nintendo gått ut og presentert modem og nettverksutstyr som gjør at spillkuben vil aksle seg inn på samme marked som Playstation og Xbox planlegger å haie med sine maskiner.

Sony har solgt mer enn 10 millioner konsoller i Nord-Amerika, og ligger også øverst på listene ellers i verden. Microsofts Xbox har bedre ytelse og endel finesser som gjør den til mer av en datamaskin enn PS, men kom så sent at Playstation risikerer å bli det generiske navnet for "spillmaskin". Nå er ikke konkurransen ueffen - både Xbox og Gamecube er blitt møtt med stormende jubel, og Sony er vel klar over at prisnedsettelsen kanskje må til for å feste grepet ytterligere.

Ifølge WSJ planlegger Microsoft å kutte prisen på Xbox til samme nivå som PS2, det vil si 1600 kroner, men dette er opplysninger Microsoft ikke vil kommentere.

Dette er samme prisnivå som Gamecube, som er en enklere maskin. Utover året skal det bli mulig å kjøpe seg en adapter for å koble maskinen til nettet, enten via modem eller bredbåndstilknytning.

Denne vil koste i underkant av 300 kroner, og er nøkkelen til å utvide Gamecubes appell til andre markedssegmenter enn 8-16-åringene, ifølge en analytiker WSJ har snakket med.

Xbox har allerede innebygd nettverkskobling, mens Playstation-brukere må kjøpe seg ekstrautstyr når Sony og Microsoft skrur på sine spillnettverk - noe de har sagt de skal gjøre til høsten.

Det ryktes dessuten at Microsoft skal vise frem sitt spillnettverk på E3-messen neste uke.

Til toppen