BEDRIFTSTEKNOLOGI

Sense-avklaring i oktober

I juli kom Post- og teletilsynet med et såkalt "varsel om vedtak" som innebærer at Telenor må redusere prisene overfor Sense med 25 prosent. Men PT-sjef Willy Jensens endelige vedtak lar ennå vente på seg.

27. sep. 2002 - 10:52

Det er snart to måneder siden teletilsynsjef Willy Jensen varslet at han var innstilt på å pålegge Telenor å redusere prisene overfor Sense med 25 prosent.

Post- og teletilsynet vurdering var da at Telenors priser for tilgang til GSM-nettet for videresalg av mobiltelefoni og SMS i videresalgsavtalen, ikke er kostnadsorienterte. Med hjemmel i offentlignettforskriften kan dermed teletilsynet pålegge Telenor å redusere prisene for disse elementene i sin videresalgsavtale med Sense, og teletilsynet signaliserte at det nye prisnivået skal gjøres gjeldende fra 1. januar i år.

Den 19. august gikk svarfristen ut for Sense og Telenor til å svare på teletilsynets innstilling, og det var ventet at et endelig vedtak i saken skulle foreligge nå i september.

- Det siste jeg hørte om dette var at vedtaket kommer en gang i oktober, sier informasjonsdirektør Anne Marie Storli til digi.no i dag.

Avdelingsdirektør Torstein Olsen var ikke tilgjengelig for kommentar da digi.no ringte.

Ifølge digi.nos søstertjeneste iMarkedet.no, har kjendisinvestoren Øystein Tvenge den siste tiden kjøpt seg opp i mobilselskapet Sense, og er nå den syvende største aksjonæren i selskapet.

Årsaken til oppkjøpet er bl.a. optimisme rundt at Willy Jensen vil innfri sine uttalelser om at Telenor må redusere prisene mot Sense. En reduksjon i prisnivået på 25 prosent kan ifølge iMarkedet utgjøre 60-80 millioner i lavere kostnader for Sense.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.