Sense endelig i pluss

Mens både Telenor og Nera skuffer med svakere tall enn ventet, kan Sense-sjef Bjørn Erik Reinseth gratuleres med å ha tettet kostnadssluket.

Mens både Telenor og Nera skuffer med svakere tall enn ventet, kan Sense-sjef Bjørn Erik Reinseth gratuleres med å ha tettet kostnadssluket.

Sense la i dag morges frem overskudd for første kvartal i år. Driftsresultatet i perioden endte på rundt 900.000 kroner, og oppgir å ha en EBITDA før kundeakvisisjon på 12,5 millioner kroner, mot minus 23,6 millioner kroner i same periode i fjor.

Overskuddet før skatt var lite, men dog et pluss: cirka 100.000 kroner.

Overskuddet var ventet:

Sense har nå en bruttomargin på pene 40 prosent, mot 39 prosent i foregående periode. Bjørn Erik Reinseths ansatte omsatte for 141,6 millioner kroner i første kvartal - en økning på 53 prosent sammenliknet med første kvartal i fjor.

- Sense gikk med overskudd første kvartal og dette er en viktig milepæl, og viser at vi har god kontroll på driften. Sammen med våre partnere har vi nå et godt utgangspunkt for ny inntektsutvikling, sier Reinseth i resultatmeldingen.

Selskapet hadde ved utgangen av første kvartal 222.439 kunder. Det er en nedgang på 15.079 kunder fra forrige kvartal, og skyldes hovedsakelig opprydding i kundebasen som ble påbegynt i fjerde kvartal 2001, ifølge Reinseth.

Sense Communications er etablert i Norge og Sverige og har i dag nær 230.000 mobiltelefonkunder i Norden, og er med det Nordens største virtuelle mobiloperatør.

Til toppen