BEDRIFTSTEKNOLOGI

Sense får samtrafikk - ikke roaming

Den nye teleoperatøren Sense Communications får ikke direkte tilgang til danske Sonofons mobilnett, og må nøye seg med samtrafikkavtale. Den danske Telestyrelsen gir Sonofon medhold i at selskapet ikke må gi Sense adgang til å selge egne SIM-kort på Sonofons mobilnett.

Frode Eriksen
16. feb. 1999 - 07:24

Sense Communications får i prinsippet likevel støtte for sitt krav idet Telestyrelsen i vedtaket ber forskningsministeren endre mobillovene slik at nye selskap som Sense kan få direkte tilgang til mobilnettene gjennom roaming og ikke bare samtrafikk som er begrensningen i dag.

"En oppfyllelse av Senses anmodning vil etter Telestyrelsens vurdering isolert sett kunne bidra til nye og innovative tjenester i mobilområdet", skriver Telestyrelsen i en pressemelding.

Kontorsjef i Telestyrelsen, Sune Rahn, sier til Jyllands-Posten, at Telestyrelsens avgjørelse betyr at Sense neppe kan regne med å få den tilgangen til Sonofons mobilnett som selskapet ønsket. Samtrafikkloven gir selskapet rett til service provider-lignende avtaler med Sonofon. Sonofon forpliktes imidlertid ikke til å tilby Sense samme muligheter som en roamingavtale gir - som i dag bare kan tilbys selskap med egne mobilnett.

Rahn sier at det Sense ville oppnå, kunne selskapet få gjennom nasjonal roaming. Men med dagens lover så vil nye selskap bare få nasjonal roaming gjennom en endret lovgivning.

Sense i Danmark ved sin administrerende direktør, Bjørn Bagge, vil ikke si noe om vedtaket, annet enn at selskapet ikke har vært ute etter nasjonal roaming.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.