Sense-gründer kreves for millioner

Telia Soneras norske UMTS-fiasko kan koste Sense-gründer Nadir Nalbant millioner.

Telia Soneras norske UMTS-fiasko kan koste Sense-gründer Nadir Nalbant millioner.

I går åpnet Netcom sitt UMTS-nett. Selskapet har fått kritikk og bøter for å være forsinket i utbyggingen, og mange er misfornøyde med at de frem til juni bare vil kunne brukes med innstikkskort for PC, ikke med mobiltelefoner.

Men Netcom er tross alt nest best av fire aktører som skaffet seg UMTS-lisens i Norge.

Tele2 ga til slutt opp sin lisens, men da hadde allerede den fjerde operatøren, Broadband mobile, gått over ende. Med seg i dragsuget trakk selskapet eieren Enitel. Nå er det den andre eieren som har måttet punge ut i et forlik med konkursboet.

Sonera har siden den gang fusjonert med Telia. I følge Dagens Næringsliv er det blitt enighet om at TeliaSonera skal betale 37,5 millioner til boet. Dette er nok sure penger, men tross alt småtterier i forhold til den smellen Sonera gikk på i Tyskland, der de leverte tilbake en UMTS-lisens som de hadde betalt over 30 milliarder kroner for.

De 37,5 millionene skal gi de uprioriterte kreditorene 30 prosent av sine krav. Samlet krav er nå på 178 millioner.

Deler av dette beløpet vil bli forsøkt krevd inn fra Sense-gründer Nadir Nalbant, som kjøpte konkursboet til Broadband Mobile. Han forsøkte å skaffe investorer til videre drift, men mislyktes og måtte gi opp. Nalbant vant første runde i Oslo tingrett, men saken er anket til Borgarting lagmannsrett. Nalbant blir krevet for 5,3 millioner og forlik skal ikke være en mulighet.

– De holder vel på så lenge det er midler i boet, jeg er ikke overrasket, sier Nalbant.

Til toppen