KARRIERE

Sense-gründer vil bygge nytt 3G-nett

Sense-gründer Nadir Nalbant vil bygge et nytt norsk 3G-nett og har søkt den ledige konsesjonen.

I dag er det Telenor, NetCom og svensk-kinesiske Hi3G som sitter på 3G-lisenser i Norge.

Nå vil også Sense-gründeren Nadir Nalbant satse på den nye UMTS-teknikken (3G), som gir abonnentene mangedoblet hastighet for for datanedlastning.

Nalbant tjente 60 millioner kroner da Sense ble kjøpt opp av Chess for 525 millioner kroner i 2004.

Dette gjorde Nalbant til årets klare inntekstvinner i IT-bransjen, ifølge årets skatteliste.

Nå vil han starte et nytt mobilselskap, og skal ifølge Finansavisen allerede ha søkt Samferdselsdepartementet om frekvenstillatelse.

Det ble i 2000 utlyst fire 3G-konsesjoner i Norge og den fjerde har vært ledig siden Tele2 trakk seg. Hvis Nalbant skulle sikre seg denne ledige 3G-konsesjonen, vil han trolig som 3 ikke måtte dekke hele landet.

Nalbant opplyser ikke om når han vil startet utbyggingen, men det vil ta tid før hele nettverket er oppe og står. Planen er å bruke tre år.

Gjennom selskapet Novotel har Nalbant en ambisjon om 60.000 abonnenter i året og en kundebase på 200.000 abonnenter ved utgangen av tredje driftsår. Markedsandelen i det norske 3G-markedet skal være mellom 20 og 30 prosent.

Nalbant vil bygge ut i de fire største norske byene med tillegg av to tynnere befolkede fylker. Investeringsbehovet vil ligge på i underkant av en halv milliard kroner, skriver Finansavisen.

Novotel vil sette opp 450 basestasjoner med tilsammen 1.100 celler.

Det er foreløpig ikke kjent om Nalbant har skaffet seg støtte fra eksterne investorer eller om det skal skje på et senere tidspunkt.

digi.no har ikke lykkes i å komme i kontakt med Nalbant.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.