BEDRIFTSTEKNOLOGI

Sense kan tjene på Telenor-kutt

Sense og adm direktør Bjørn Erik Reinseth kan bedre årsresultatet med omkring 60 millioner kroner når Telenor Mobil tvinges av Post- og teletilsynet til å kutte nettleien med 25 prosent.

30. juli 2002 - 08:02

Kuttet skal fremkomme i et brev til Telenor fra Post- og teletilsynet som blir offentliggjort i dag, skriver Dagens Næringsliv.

Bjørn Erik Reinseth.
Bjørn Erik Reinseth.

Ifølge PT "skviser" Telenor Mobil en av sine mobilutfordrere, og det kan gjøre Sense til den store vinneren. Sense tilbyr mobilabonnement og kontantkort ved å leie Telenor Mobil og NetComs GSM-nett. Sense og Telenor Mobil ble tidligere i år ikke enige om nettleieprisen, og saken ble bragt inn for Post- og teletilsynet. Etter tre måneders megling klarte ikke partene å bli enige. Til slutt så tilsynet seg nødt til å gripe inn og fastsette nettleieprisen.

I et brev med «varsel om vedtak» til de to mobilselskapene pålegger Post- og teletilsynet Telenor Mobil å redusere prisene med 25 prosent med virkning fra 1. januar i år. Tilsynet konkluderer med at Telenor Mobils priser ikke er kostnadsorienterte, slik teleloven krever.

I dag vil derfor Sense sende ut en børsmelding der selskapet oppgir at nettleieutgiftene første halvår i år er på 154 millioner kroner. 70-80 prosent av mobiltrafikken går i Telenors nett. Det betyr at Sense kan spare opp imot 60 millioner kroner inneværende år, ifølge DN.

- Vi bestrider måten Post- og teletilsynet vurderer kostnadsorienterte priser. Utover det vil vi ikke si noe, sier informasjonssjef Sigurd Sandvin til DN, og viser til at selskapet forbereder et svar til PT-sjef Willy Jensen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.