Sense kan tjene på Telenor-kutt

Sense og adm direktør Bjørn Erik Reinseth kan bedre årsresultatet med omkring 60 millioner kroner når Telenor Mobil tvinges av Post- og teletilsynet til å kutte nettleien med 25 prosent.

Kuttet skal fremkomme i et brev til Telenor fra Post- og teletilsynet som blir offentliggjort i dag, skriver Dagens Næringsliv.

Ifølge PT "skviser" Telenor Mobil en av sine mobilutfordrere, og det kan gjøre Sense til den store vinneren. Sense tilbyr mobilabonnement og kontantkort ved å leie Telenor Mobil og NetComs GSM-nett. Sense og Telenor Mobil ble tidligere i år ikke enige om nettleieprisen, og saken ble bragt inn for Post- og teletilsynet. Etter tre måneders megling klarte ikke partene å bli enige. Til slutt så tilsynet seg nødt til å gripe inn og fastsette nettleieprisen.

I et brev med «varsel om vedtak» til de to mobilselskapene pålegger Post- og teletilsynet Telenor Mobil å redusere prisene med 25 prosent med virkning fra 1. januar i år. Tilsynet konkluderer med at Telenor Mobils priser ikke er kostnadsorienterte, slik teleloven krever.

I dag vil derfor Sense sende ut en børsmelding der selskapet oppgir at nettleieutgiftene første halvår i år er på 154 millioner kroner. 70-80 prosent av mobiltrafikken går i Telenors nett. Det betyr at Sense kan spare opp imot 60 millioner kroner inneværende år, ifølge DN.

- Vi bestrider måten Post- og teletilsynet vurderer kostnadsorienterte priser. Utover det vil vi ikke si noe, sier informasjonssjef Sigurd Sandvin til DN, og viser til at selskapet forbereder et svar til PT-sjef Willy Jensen.

Til toppen