Sense og Norkom i tospann

Den norske mobilutfordreren Sense og databutikken Norkom skal samarbeide for å selge abonnement og telefoner på Internett.

Den norske mobilutfordreren Sense og databutikken Norkom skal samarbeide for å selge abonnement og telefoner på Internett.

Sense Communications og Norkom annonserte idag at selskapene inngår et strategisk samarbeid om en netthandelskanal for mobilløsninger. Gjennom Norkoms internettbutikk Komplett.no, som selger mobiltelefoner og datahardware, ønsker man å starte opp salg av både abonnement og telefoner.

Sense Communications har så langt vært omsatt i det unoterte markedet, og har i lengre tid varslet om en notering på Oslo Børs. Ifølge direktør Nadir Nalbant skal denne noteringen nærme seg, men er fremdeles ikke fastsatt til noen dato, etter hva Reuters melder.

-Vi har sagt vi skal på børsen i løpet av høsten, og den nærmer seg nå... og det er ikke lenge før høsten er over, sier Nalbant til Reuters.

Med over 200.000 Internett- og mobilkunder i porteføljen tror ikke Nalbant det vil være noe problem med interessen ved en notering.

Sense har tidligere hatt et meget tett forhold til Elkjøp som har fungert som distributør av abonnement for både Internett og mobil. Elkjøp har også vært inne på eiersiden i Sense i lengre tid, noe de fortsatt er.

- Som eier i Sense er vi klart positive til at selskapt ser etter andre distribusjonskanaler for å selge sine produkter, forteller konsernsjefen Per Bjørgås i Elkjøp til digitoday.no.

- Og som medlem av styret i Sense har vi vært løpende orientert om denne avtalen, og så lenge Elkjøp fremstår som den prefererte distribusjonskanalen for Sense, ser vi ingen konflikt mellom den avtalen som Sense nå har inngått med Norkom og den som de har med oss, avslutter Bjørgås.

Til toppen