BEDRIFTSTEKNOLOGI

Sense-saken ender hos kongen

Telenors klage mot et vedtak fra Post og teletilsynet som gir Sense Communications tilgang til Telenor Mobils mobilnett, vil ende på kongens bord i statsråd en gang til neste år.

Frode Eriksen
10. des. 1998 - 11:08

Dette er klart etter at Samferdselsdepartementet (SD) og Arbeids- og administrasjonsdepartementet (AAD) nå har bestemt seg for å behandle både klagesaken om at Sense Communications får tilgang til Telenor Mobils infrastruktur, og i saken der Telenor ber om oppsettende virkning til klagen er behandlet.

I et brev fra SDs avdeling for post og telekommunikasjon til partene i saken, heter det at Statens teleforvaltningsråd ikke er rett klageorgan for denne saken, men at rådet skal gi en uttalelse før saken blir oversendt departementene.

Dermed får saken den politiske avklaring som Telenor Mobil har bedt om, ved at saken ender hos regjeringen. Den endelige beslutningen om Sense får tilgang til Telenors mobilnett og i saken der Telenor ber om oppsettende virkning til klagesaken er ferdig behandlet skal avgjøres av regjeringen.

Ekspedisjonssjef i SDs avdeling for post og telekommunikasjoner, Eva Hildrum sier til digi.no at departementet ikke får saken før den er behandlet av Statens teleforvaltningsråd.

- Det er sakens telepolitiske og konkurransepolitiske elementer som gjør at den skal behandles i samarbeid av begge departementene henholdsvis av AADs konkurransepolitiske avdeling og SDs post og teleavdeling.

Hildrum mener det ikke er noe problem at det ene departementet også er eier av Telenor.

Hildrum sier også at saken har elementer i seg som gjør at departementene vil vi legge vekt på rask saksbehandling.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.