KARRIERE

Sense ved stupet

Den svenske Post og telestyrelsen mener Telia ikke trenger å gi Sense Communications tilgang til selskapets mobilnett. Samtidig sliter selskapets økonomisk og trenger raskt ny kapital.

Frode Eriksen
27. feb. 1999 - 12:00

Vedtaket fra den svenske Post og telestyrelsen sier at det ikke er mulig innenfor dagens lovverk å pålegge Telia å gi Sense Communications tilgang til selskapets nett. Telemyndigheten sier imidlertid at det burde finnes slike lover, fordi det vil bedre konkurransen i markedet, og har bedt den svenske regjeringen å gjøre noe med det.

Administrerende direktør i Sense Communications, Trygve Tamburstuen, sier til Dagens Næringsliv at selskapet kommer til å klage på begrynnelsen til dette vedtaket.

Telia og Sense er allerede i samtaler når det gjelder å få etablert en kommersiell avtale mellom de to selskapene vedrørende tilgang til mobilnett, men vedtaket fredag betyr at Telia plutselig får svært godt tid i motsetning til Sense.

Selskapet har satte pengebremsene på og står i fare for å måtte kutte i staben. Dette blir sannsynligvis avklart på et møte mandag.

Trygve Tamburstiuen sier til Dagens Næringsliv at de fleste ansatte har fått varsel om oppsigelse, gjeldende fra mandag. Han regner imidlertid med at det skal være mulig å få inn ny kapital slik at en fortsatt drift sikres til selskapet kan lansere sine teletjenester i Norden.

Det er ventet at Samferdselsdepartementet starter sin behandling av Sensesaken i midten av mars, etter at Statens teleforvaltningsråd har lagt fram sin innstilling i saken. Post og teletilsynet går inn for at Sense skal få tilgang til Telenor Mobils mobilnett.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.