PERSONVERN

Sensitiv informasjon om skoleelever i Vestby lå tilgjengelig for andre i tre måneder

Elever ved en ungdomsskole i Vestby hadde tilgang på informasjon som bare var ment for de ansatte på skolen, viser en avviksmelding hos Datatilsynet.

Ifølge avviksmeldingen kunne elevene ved en skole i Vestby se en oversikt over elever med spesialundervisning.
Ifølge avviksmeldingen kunne elevene ved en skole i Vestby se en oversikt over elever med spesialundervisning. Illustrasjonsfoto: Colourbox
7. nov. 2023 - 07:11

Ifølge avviksmeldingen kunne elevene se en oversikt over elever med spesialundervisning, skriver Vestby Avis , som har fått innsyn i avviksmeldingen.

Elevene hadde tilgang til dokumentet fra 19. juni til 19. september. I avviket står det at to elever kan ha sett opplysninger de ikke skal ha tilgang til.

I samme dokument skriver kommunen at de ikke har kunnet slå fast at elevene faktisk har lest såkalt skjermingsverdig informasjon om medelever. Inntil 30 elever kan være berørt av avviket.

– Vi tar denne hendelsen alvorlig. Sikkerheten og personvernet til våre elever, foresatte og ansatte har høy prioritet. Vi jobber kontinuerlig med tiltak for å forhindre lignende hendelser i fremtiden, skriver rådmann Sjur Authen i en e-post til avisen.

Utdanningsdirektoratet lanserer en liste på ni KI-råd som skal beskytte norske skoleelever
Les også

Nye råd for KI i skolen

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.