Sent ute med norske pengespill på Internett

En ekspertgruppe mener det haster med å få norske aktører inn på markedet for pengespill på Internett for å hindre ytterligere lekkasje av slik spillvirksomhet til utlandet, melder NTB.

Ekspertgruppen, som har utredet det norske markedet for pengespill, mener at det alt neste år bør gjennomføres en runde med tildeling av konsesjoner for pengespill via Internett.

Det er allerede utlyst tre prøvekonsesjoner for pengespill på Internett. To av disse, Norsk Tipping og Norsk Rikstoto, er drevet og eid av staten.

Ekspertgruppen mener at staten i framtiden ikke bør drive pengespill for å få inntekter, skriver NTB. Norsk Tippings overskudd bør fordeles mellom idrett og kultur mens forskning ikke lenger skal få penger på denne måten, mener gruppen.

Den konkurransen de frykter mest, er fra kommersielle utenlandske aktører. Flere av disse aktørene er allerede inne i det norske markedet for oddsspill på fotball for eksempel.

Direktør Atle Hamar i Lotteritilsynet, sier til NTB at nordmenn allerede spiller for flere hundre millioner kroner i året gjennom utenlandske aktører.

Med de store markedene i utlandet tror ikke Hamar at norske aktører kan konkurrere med aktører i Storbritannia om for eksempel størrelsen på premiene. Men norske myndigheter bør vurdere å hindre bruken av utenlandske og ulovlige internettspill ved å stille strenge krav til økonomiske transaksjoner til og fra utenlandske aktører gjennom medvirkning fra norske banker. Hamar ser, ifølge nyhetsbyrået, ikke for seg noen tung EU-regulering av pengespillvirksomhet som Norge trenger å ta hensyn til i årene framover.

Til toppen