Sentral Internett-server flyttet til sikrere sted

En av de 13 rotserverne på Internett som lar deg og meg surfe rundt på Internett, er denne uken blitt flyttet til et hemmelig sted for å bedre sikkerheten.

Knappe tre uker etter at de tretten sentrale rotserverne for DNS (Domain Name Service) på Internett ble utsatt for et distribuert tjenestenektangrep, flytter VeriSign, som drifter to av serverne, den ene til en hemmelig fysisk og virtuell lokasjon.

Les om angrepet:

Maskinen, kjent som J-rotserveren, har ifølge ZDnet holdt til i samme bygning, og tilkoblet til Internett over gjennom det samme subnettet, som A-rotserveren.


VeriSign benekter at flyttingen har noe med det nylige DoS-angrepet å gjøre.

Allerede for et års tid siden kom ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) med en anbefaling om å flytte J-rotserveren, i kjølvannet av terroristangrepet den 11. september i fjor. Og ICANN fikk allerede i august i år beskjed om at maskinen skulle flyttes denne uken.

Lederen i ICANN, Louis Tuton, sier til ZDNet at rotserverne har oppnådd en kultstatus som sannsynligvis er ufortjent.

- Mange av oppgavene som gjøres av rotserverne dupliseres andre steder, noe som betyr at selv om et angrep skulle slå ut alle de tretten maskinene på en gang, ville det sannsynligvis ikke føre til at Internett sluknet.

Til toppen