ANALYSER

Ser bedring i pc-salget

Bunnen er nådd, tror analytiker.

Avmålt interesse for Windows 8 har vært nevnt som én mulig årsak til dalende salg av nye pc-er. Nedgang i økonomien globalt er en annen. Økt interesse for nettbrett må også nevnes.
Avmålt interesse for Windows 8 har vært nevnt som én mulig årsak til dalende salg av nye pc-er. Nedgang i økonomien globalt er en annen. Økt interesse for nettbrett må også nevnes. Bilde: Marius Jørgenrud
20. nov. 2013 - 07:25

Det kraftige fallet i antallet solgte pc-er globalt kan være i ferd med å avta. Etter en tosifret omsetningssvikt i prosent det siste året, kommer det nå et lite glimt av håp om bedring.

Gartner-analytiker Tracy Tsai tror bunnen er nådd, skriver Wall Street Journal.

Inneværende kvartal vil omsetningen synke med 3 prosent sammenlignet med samme periode i fjor, langt bedre enn forrige kvartal da salget gikk tilbake 8,6 prosent, ifølge hennes prognoser.

Det blir ingen ytterligere kalddusj for pc-leverandørene til neste år. Omsetningen i 2014 vil ligge på samme nivå som i år, mener Tsai.

Pc-markedet er for tiden inne i sin historisk lengste nedtur med seks kvartaler på rad med omsetningsfall.

Kundene har i stedet vært ivrige kjøpere av smartelefoner og nettbrett, en utvikling som iallfall delvis kan forklare knekken i pc-salget.

Den største taperen er Acer, der toppsjefen så sent som denne måneden måtte kaste kortene og trekke seg etter milliardtap.

Gartner-analytikerens tall kommer imidlertid med et forbehold, påpeker Wall Street Journal, og det er at salgsprognosene omfatter også såkalte hybride datamaskiner, en kategori noen vil klassifisere som nettbrett.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.