Ser deg i "nullerne"!

Hva skal vi egentlig kalle det nye tiåret? Du kan være med å stemme på ditt favoritt-forslag på nett.

Hva skal vi egentlig kalle det nye tiåret? Du kan være med å stemme på ditt favoritt-forslag på nett.

Douglas Adams skrev et eller annet sted i sin "Hitch Hikers Guide to the Galaxy"-trilogi at det verste problemet med tidsreiser ikke er at man ender opp med å bli sin egen bestefar og slikt. Derimot, sier han, er det mest uoverstigelige problemet grammatikalsk.

Hva skal vi for eksempel kalle det når vi kommer-til-å-hadde-så-deg en gang i fortiden som vi reiste til i fremtiden, etter at vi alt hadde vært der en gang før ...

Vel, noe der omkring. Tungen slår krøll på seg bare ved tanken.

Men faktum er at vi ikke trenger å vente til tidsreiser blir en realitet for å havne språklig sett i uføret. Det holder å vente noen-og-tyve skarve dager, til det nye tusenåret kommer.

For hva skal vi egentlig kalle det nye tiåret? Vi har hatt søttitall, åttitall og nittitall, men "nulltall" ..? Eller "null-null-årene"?

På engelsk finnes det allerede flere gode forslag. "The Zeros", "The Y2K's" ... eller kanskje, som en venn foreslo, "the naught-naughts"?

Og siden vi tross alt lever i et nett-demokrati, finnes det selvfølgelig et nettsted der du kan være med å stemme fram vinneren. Nettstedet heter Name The Decade, og her kan ikke bare avgi stemme, men også undertegne på at du skal slutte opp om vinnerforslaget, og aktivt motarbeide andre, ikke-rettenkende uttrykk. Så på denne måten kan vi jo håpe at hele menneskeheten blir enig - en eller annen gang.

Se selv ...


Namethedecade.com

Men siden mennesker nå engang er skapt til unike individer, tipper jeg nok likevel at vi vil vasse i forskjellige versjoner helt fram til 2010. Minst.

Så i mellomtiden holder jeg meg til min personlige favoritt: "The Naughties". - For det kan vi jo uansett håpe på at det blir! ;-)

Til toppen