Ser etter alternativ til Java

Men forsikrer at BankID er trygt.

Ser etter alternativ til Java
Bilde:

Oslo (NTB): Nettbanken din er sikker og trygg, forsikrer BankID. Bankene har mange lag av sikkerhet som gjør at de kriminelle ikke lykkes med å komme til pengene våre, sier sjefen for BankID Norge.

For å sikre egen PC best mulig mot å bli infisert, bør kundene ha oppdaterte programmer. Rådet fra sikkerhetsmyndighetene etter at Java kom i oppdatert versjon søndag, er å laste ned siste oppdatering.

- Bankene og vi oppfordrer alle til å ha siste Java-versjon. Da reduserer man risikoen for å få PC-en infisert, sier Odd Erling Håberget, leder i BankID Norge.

PC-brukere må ha installert Java for å benytte BankID, men etter at Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) og Norsk senter for informasjonssikring (NorSIS) anbefalte å deaktivere Java fra nettleseren i forrige uke, har mange blitt urolige.

Odd Erling Håberget er leder i BankID Norge.
Odd Erling Håberget er leder i BankID Norge. Bilde: BankID

- Det er beklagelig at kundene blir usikre. Vi har startet et prosjekt for å se på alternativer til Java-basert løsning. Vi må bruke den tiden vi trenger og forsikre oss om at vi velger en løsning som gir tilstrekkelig sikkerhet og brukervennlighet. Vi har en ID-løsning på høyeste sikkerhetsnivå og det stiller ekstra krav til den teknologien vi baserer oss på, sier Håberget.

- Vi følger nøye med på utviklingen. Slik vi vurderer det nå, mener vi man kan bruke Java i oppdatert versjon med stor grad av trygghet, sier han. (©NTB)

    Les også:

Les mer om: