Ser foreløpig ingen mørke skyer

Umoe IKT-sjef Lars Rinnan merker ikke noe til finanskrisen, men tør ikke ansette flere ennå.

Ser foreløpig ingen mørke skyer

Umoe IKT-sjef Lars Rinnan merker ikke noe til finanskrisen, men tør ikke ansette flere ennå.

Umoe Consulting er et resultat av fusjonen mellom Umoe Consulting og Bro Consulting i 2006. Selskapet har i dag 75 ansatte og er et deleiet datterselskap av Umoe IKT.

Da digi.no var på besøk hos Umoe Consulting høsten 2007 uttalte selskapet at de ønsker å vokse fra 70 konsulenter til 210 innen 2010, hvorav en betydelig andel skal ha SAP-kompetanse.

    Les også:

Umoe Consulting leverer løsninger innenfor beslutningsstøtte («business intelligence») basert på Microsoft, SAS Institute og SAP, i tillegg til å utvikle og drifte ERP-systemer på SAP, .Net, Java og Oracle.

Selv om Umoe Consulting presiserer at finanskrisen ikke har rammet dem og at de ikke skal nedbemanne, medgir administrerende direktør Lars Rinnan at den friske ambisjonen om å vokse nå må vente.

Det faktum at selskapet bare har vokst med fem personer forklarer Rinnan med at det har vært vanskelig å få tak i gode og erfarne konsulenter.

Nå håper han at det kan komme noe godt ut av finanskrisen ved at det tross alt kan bli lettere å få tak på nye kolleger.

Den norske IT-bransjen har lidd av stort underskudd på flere hundre SAP-konsulenter.

- Jeg tror 2009 kan bli et tøffere år. Vi har budsjett til å ansette flere mennesker, men vi vil avvente til første kvartal er over før vi tar stilling til det, sier Rinnan.

Rinnan har avsluttet et svært godt år med rekordtall og med flere titalls prosentvis vekst både på topplinje og bunnlinje.

- Mange har snakket om at det er mørke skyer på himmelen, men vi har ikke sett så mye til det ennå. Vi har fremdeles rimelig godt belegg på tvers av alle tjenesteområder og er ikke i nærheten av å merke en krise, sier han.

Rinnan tror ikke det blir så mye nye SAP-installasjoner, men merker en sterk etterspørsel etter BI-løsninger på eksisterende ERP-modeller. Kunder ønsker å skreddersy forretningsintelligente løsninger tilpasset deres virksomhet som skal gjøre prosjektene mer målrettet og effektiv.

Omsetningen i hele konsernet er på fire år doblet til 1,6 milliarder kroner.

Til toppen